U GIMNAZIJI FILIP VIŠNjIĆ ODRŽAN DAN U ZNAKU SPORTSKIH AKTIVNOSTI :: Semberija INFO ::

 

U GIMNAZIJI FILIP VIŠNjIĆ ODRŽAN DAN U ZNAKU SPORTSKIH AKTIVNOSTI


Gimnazija ,,Filip Višnjić“ podstiče učenike na bavljenje fizičkim aktivnostima, promovišući tako zdrav način života, važnost kretanja i rekreacije. Svake godine, drugog četvrtka u mjesecu oktobru, učenici i njihovi profesori dan provedu u brojnim sportskim aktivnostima.
 
Sportski dan je počeo okupljanjem na parkingu kod Saborne crkve, odakle su u devet časova krenuli prema školi, ali ne na isti način, niti istim putem. Jedan broj učenika je biciklima, trotinetima i rolerima krenuo do škole preko Pet jezera, vozeći se Ulicom srpske dobrovoljačke garde, Mučenika Romanovih, Komitskom i nazad Račanskom do škole. Drugi, daleko brojniji dio učesnika, sportski dan je započeo šetnjom kroz Račansku ulicu do škole.
 
Oko sat vremena im je trebalo da se svi ponovo okupe, ovaj put u školskom dvorištu.
Dan je bio prepun sportskih događanja, te ispunjen veseljem i smijehom, a gimnazijalci su pokazali svoje vještine i talenat u fudbalu, basketu 3 na 3, stonom tenisu, pikadu i šahu.Takmičenje su nadgledali profesori fizičkog vaspitanja, a najboljima su upućene čestitke na borbenosti.
 
-Današnji dan posvetili smo sportu. Inače, sportski dan je naša redovna aktivnost, ona je planirana Statutom škole i nalazi se u Godišnjem planu rada, kaže direktor Gimnazije ,,Filip Višnjić“ Vladimir Šavija, te dodaje da je to lijepa prilika za učenike, ali i njihove profesore, da se do škole provozaju na biciklu, trotinetu i rolerima ili da prošetaju, te pokažu svoje vještine i talenat u nekom od sportova.
 


Sportski dan su, jer je trebalo osigurati bezbjednost kretanja bijeljinskim ulicama velikog broja učenika, organizovali u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljine.
 
Šavija je ovom prilikom istakao da Gimnazija podržava aktivnosti Gradske uprave, poput nedavno održane sedmice mobilnosti koja je ove godine organizovana pod sloganom ,,Krećimo se zajedno“, aktivnosti koje u središte pažnje stavljaju pješačenje i biciklizam, te koristi koje one mogu da imaju za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju.
 
-Apelujemo na nadležne da se u našem gradu prije svega  poboljšaju uslovi za bicikliste, jer nedostaje biciklističkih staza i voljeli bi, a  to je želja i drugih naših sugrađana (svijest ljudi se mijenja i postaju sve aktivniji), da imamo više šetačkih staza, te staza za rekreativce i trkače, jer ne zaboravimo da je  ,,U zdravom tijelu, zdrav duh“, ističe direktor Gimnazije ,,Filip Višnjić“ Vladimir Šavija.
 
Semberija INFO / M. Rešidović