GRADONAČELNIK MIĆIĆ U KRUŠEVCU POVODOM DANA GRADA


Povodom 14. oktobra, koji se u Kruševcu obilježava kao Dan Grada, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je posjetio ovaj bratski grad i tom prilikom, pored protokolarnih događaja, o saradnji dvije lokalne samouprave razgovarao sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, predsjednikom Skupštine Živoradom Miloradovićem i drugim predstavnicima rukovodstva Kruševca.

- Zadovoljstvo nam je da, prilikom svake posjete našem bratskom Kruševcu, vidimo da se lice ovog Grada mijenja nabolje. I mi u Bijeljini i naši domaćini u Kruševcu smo opredijeljeni da učimo jedni od drugih i do sada smo razmjenjivali iskustva u radu komunalnih preduzeća, funkcionisanja visokoškolskih ustanova, lokalnih uprava, a svaki susret je prilika za nova saznanja koja možemo primijeniti u našim lokalnim zajednicama – istakao je ovom prilikom gradonačelnik Mićić.


Između ostalih događaja u Kruševcu, delegacija Bijeljine je prisustvovala svečanom prijemu za delegacije gradova pobratima u Gradskoj kući, među kojima su bile i delegacije gradova Lipeck iz Rusije, Rmniku Vlčea iz Rumunije i Stavros iz Grčke, prazničnoj akademiji povodom Dana Grada održanoj u Kruševačkom pozorištu, odnosno, odavanju pošte na obnovljenom spomeniku Crvenoarmejcima poginulim u borbama za oslobođenje Kruševca 1944. godine.