Skupština grada Bijeljina: Usvojen rebalans i Nacrt budžeta za narednu godinu :: Semberija INFO ::

 

Skupština grada Bijeljina: Usvojen rebalans i Nacrt budžeta za narednu godinu


Na sjednici Skupštine grada usvojeni su Nacrt rebalansa budžeta za 2019. godinu i Nacrt budžeta za narednu godinu koji je planiran u iznosu od 51 milion KM.

Prema riječima gradonačelnika Miće Mićića i predsjednika Skupštine Slaviše Markovića, riječ o dva veoma važna dokumenta za funkcionisanje gradske administracije, za grad i građane, građane jer će se blagovremeno realizovati planirane obaveze i projekti.



Odbornici su usvojili i Akcioni plan zapošljavanja u Bijeljini do 2023. godine i informacija o aktivnostima na izgradnji gradske kanalizacije, kao i informaciju o početku rada osnovnih i srednjih škola u gradu u ovoj školskoj godini.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice bio je i Izvještaj o radu preduzeća “Komunalac”, preduzeća koje je poslovalo pozitivno u 2018. godini. Izvještaj je usvojen, za razliku od Izvještaja o radu Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” koji nije usvojen jer su, prema riječima predsjednika Skupštine Slaviše Markovića, “probijenja planiranog budžeta”.



Prema najavama gradonačelnika Mićića i predsjednika Markovića, na dnevnom redu narednih sjednica naći će se još nekoliko izvještaja preduzeća koja su negativno poslovala, a čiji izvještaji neće biti usvojeni. O mjerama koje će biti preduzete po tom pitanju, biće razgovora narednih dana, a o čemu će i javnost biti informisana.

Odbornici opozicije nisu podržali Nacrt budžeta za 2020. godinu, a na javnim raspravama koje slijedi, uložiće amandmane. Procedura nalaže održavanje javnih rasprava nakon kojih se traži saglasnost resornog ministarstva, a potom slijedi sjednica Skupštine i usvajanje dokumenata. Prema najavi predsjednika Markovića, novo skupštinsko zasjedanje se može očekivati krajem novembra.

Semberija info/O. Stjepanović
Foto: B. Milošević