KOMPANIJA GLOBUS ORGANIZUJE SAJAM MESA: U SUSRET SAJMU MESA NOVEMBARFEST-U :: Semberija INFO ::

 

KOMPANIJA GLOBUS ORGANIZUJE SAJAM MESA: U SUSRET SAJMU MESA NOVEMBARFEST-U


U organizaciji Kompanije „Globus“, u Dvorovima će 15. i 16. novembra biti održan Sajam mesa „NOVEMBARFEST“, na kojem se očekuje veliki broj učesnika - proizvođača mesa i drugih proizvoda iz cijele BiH. Ovo je treća sajamska manifestacija koju organizuje Kompanija „Globus“, dokazano prepoznatljiva po sjajnoj organizaciji ove, a i drugih manifestacija, a sve sa željom da se i široj javnosti pokaže čime to sve Semberija raspolaže i kakve resurse ima u stočarstvu i proizvodnji mesa. Ljubitelji dobre zabave i zdrave hrane, prvenstveno mesa i prerađevina od mesa, dobrog domaćeg vina i piva, obavezno treba da posjete Dvorove 15. i 16. novembra. Gurmani i ljubitelji dobrog zalogaja imaće priliku besplatno degustirati najkvalitetnije proizvode proizvođača mesa iz naše zemlje i regiona, poput kulena, kobasica, slanine, čvaraka, salata...Veliki broj proizvoda biće na prodaju, tako da je ovo odlična prilika za kupovinu kvalitetnih proizvoda od mesa. Direktor Kompanije „Globus“  Milenko Zupur izjavio je za portal Semberija inof da se sajam organizuje s ciljem promocije domaće proizvodnje.

-Namjera ovog sajma je da stavimo akcenat na aktuelni proizvod, privredni produkt u Semberiji, a to je meso. Želja nam je da pokažemo širem okruženju da je meso iz Semberije najkvalitetnije i da je proizvodnja zdravog mesa ono što ljudi rade ovdje ”, rekao je za portal Semberija info Milenko Zupur.

Zupur ističe da je Semberija jedna od rijetkih sredina koja ima kvalitetno meso, a Sajam je odlična prilika da se širem okruženju predstave meso, ali i sve ono što ide uz meso.
 

-Mi želimo da meso predstavimo iz ugla mesoprerađivača, trgovaca mesa i mesnih prerađevinama, ali i kao gastro ponudu Semberije i svega onoga što je proizvedeno u Semberiji. Kada kažemo gastro-ugostiteljska ponuda, onda moramo doći do turiste i turizma“, precizira Zupur. 

Kada se sve to zaokruži, kaže on, „NOVEMBARFEST“ je prilika da se u Semberiji predstave poljoprivreda, stočarstvo, mesoprerađivačka industrija, gastro-ponuda, ali i ponuda za turiste, koji sve češće, dolaze u Semberiju.

-Uz sve to, moramo imati promocije dobrog vina, piva i rakije. U okruženju se prave domaća piva, imamo tradicionalno kult pravljenja raznih rakija, a vinarije u okruženju postaju dio naše svakodnevice, tako da smo na sajam pozvali i vinare iz okruženja“,  naglasio je za portal Semberija info Milenko Zupur.

Na Sajmu će, između ostalog,  učestvovati mesoprerađivači sa područja Semberije, Romanije, Krajine, Hercegovine...
 

INFORMACIJE

Sve informacije zainteresovani mogu da dobiju na telefone 066 719 603, 055 350 404. Kotizacija za učesnike se ne naplaćuje’’, poručili su iz Kompanije „Globus“.

 
-Na Sajmu će biti organizovane prezentacije pripremanja zimnice od mesa,  kako to kažu, u zavisnosti od područja-svinjokolj, zimina, posjek..Imaćemo ekipe iz Srema, Mačve, Fruške Gore, Krajine, Posavine, Podrinja,  sarajevsko-romanijskog područja, ali i semberske ekipe iz Amajlija, Dvorova...“, najavljuje Zupur. Na „NOVEMBARFESTU“ biće održano takmičenje u pripremanju kobasica, čvaraka, paprikaša, a za sve goste biće upriličen i roštilj, tako da će, sasvim sigurno, biti potvrđeno da je Semberija mjesto gdje se jede dobra hrana.
Kako najavljuje Zupur, u okviru „NOVEMBARFEST’’-a na „Globusovom“ platou u Dvorovima nalaziće se i improvizovani restoran „Snježna kraljica“ koji će promovisati istoimeni Hotel na Jahorini, koji je Kompanija „Globus“ zakupila na pet godina.

-U ovom restoranu biće i tamburaši i muzika, a dobrodošli su svi posjetioci koji vole dobru muziku, hranu i piće“, izjavio je Zupur, dodajući da će posjetioci imati priliku da kupe meso i mesne prerađevine po najpovojnijim sajamskim cijenama.

Kaže, za razliku od prošle godine, na ovogodišnjoj manifestaciji, zbog sigurnosti, neće se predstaviti proizvođači iz Srbije, jer je tamo potvrđena afrička svinjska kuga. Zupur je rekao da je Gradska uprava Bijeljine podržala organizaciju Sajma, ali, kako kaže, ,,ne u onoj mjeri koliko bi trebalo da podrže manifestaciju koja bi trebalo da postane tradicionalna i po kojoj bi Bijeljina i Semberija bile prepoznatljive’’. Prema njegovim riječima, manifestaciju bi trebalo da podrže resorna ministarstva Vlade RS. Iz Kompanije ,,Globus“ izražavaju očekivanje da će „NOVEMBARFEST“ postati tradicionalna manifestacija poznata u BiH i regionu.

portal Semberija info (Z.Kusmuk)