Konvencija Pokreta za Bijeljinu :: Semberija INFO ::

 

Konvencija Pokreta za Bijeljinu


Prva konvencija Pokreta za Bijeljinu od dana osnivanja, održava se večeras, 3. Novembra, u prepunoj kongresnoj Sali Hotela „Drina“. Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović je podsjetio da je danas 432. dan kako postoji Pokret za Bijeljinu.



-Sve ovo vrijeme radimo jako i snažno za narod i prisutni smo na cijelom području Semberije. Do sad smo održali više od 35 sastanaka Glavnog odbora i brojne aktivnosti na terenu, a najaktivnija smo partija na društvenim mrežama. Imamo više od 1. 000 članova, a želja nam je smo konstantno dostupni javnosti kako bi vidjeli sve ono što radimo. Konvenciju smo organizovali sa ciljem da građanima Bijeljine pokažemo da smo jaka politička partija i da na predstojeće lokalne izbore izlazimo samostalno. Nećemo biti dio nikakvih cenzus koalicija, jer imamo snagu, hrabrost i dobre ljude. Sigurni smo da ćemo ostvariti dobre rezultate i očekujemo da ćemo imati četiri do pet odborničkih mandata, rekao je Mitrović.

On je dodao da su spremni da, nakon slave koju će obilježiti u maju iduće godine, razgovaraju o podršci za nekog od kandidata za gradonačelnika, a uslov za to će biti da prihvati 10 tačaka Pokreta za Bijeljinu, tačnije, 10 tačaka za bolju Bijeljinu, naglasio je Mitrović. Na pitanje, kom kandidatu će dati podršku, pozicije ili opozicije, Mitrović je rekao da imaju dobar odnos sa svim političkim partijama.

-U Bijeljini smo u vlasti i dio koalicije, a podržavamo sve ono što radi ova koalicija za dobrobit građana. Pokret za Bijeljinu želi bolji život građana Bijeljine, a to je iskazano kroz 10 tačaka naše partije sa kojim ćemo upoznati građane. Onaj ko to prihvati, mi smo spremni da ga podržimo, poručio je Mitrović.

Semberija info/O. Stjepanović