SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SINDIKALNE ORGANIZACIJE DJEČIJEG VRTIĆA ,,ČIKA JOVA ZMAJ'': Sindikalci iznose svoj stav :: Semberija INFO ::

Saopštenjem za javnost oglasila se Sindikalna organizacija Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj'' iz Bijeljine, kako navode, ustanove sa višedecenijskom tradicijom koja obrazuje i brine o više od 500 mališana predškolskog uzrasta. Povod za javno obraćanje je neusvajanje Izvještaja o radu vrtića ,,Čika Jova Zmaj'' na posljednjoj sjednici Skupštini grada.

- Uprkos spoznaji da je ova odluka politički motivisana, ne želimo da javnost, a pogotovo roditelji, čija djeca borave u vrtiću, steknu utisak da se u našoj ustanovi nezakonito posluje, navodi se u saopštenju za javnost i podsjeća da ova javna ustanova nema svoj žiro račun i isključivo posluje preko gradskog trezora, te da nisu ni mogli probiti budžet.

U saopštenju, koje je potpisao Đorđe Perić, predsjednik Sindikalne organizacije vrtića, pored ostalog, navodi se da su radnici omalovaženi i u smislu ostvarivanja prava na naknade za rad.
- Naime, Osnivač, odnosno Grad Bijeljina je dužan da finansira kompletne bruto plate zaposlenih, preciziraju zaposleni u Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj'' i tvrde da je direktor sa zaposlenima podigao ovu ustanovu na jedan viši nivo.