KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU SNSD BIJELjINA: KOMENTARISALI LOKALNI PARLAMENT :: Semberija INFO ::

 

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU SNSD BIJELjINA: KOMENTARISALI LOKALNI PARLAMENT


Na konferenciji za štampu Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bijeljina govorili su Aleksandar Đurđević, predsjednik odborničkog kluba ove stranke i odbornik Željko Grebić. Oni su se obratili javnosti komentarišući posljednju sjednicu Skupštine grada.

Aleksandar Đurđević je, govoreći o Nacrtu budžeta grada Bijeljina za 2020. godinu rekao da je ,,u pitanju još jedan budžet koji će dobrim dijelom ,,pojesti'' administracija''. Govoreći o aktivnostima na projektu izgradnje gradske kanalizacije u Bijeljini, Đurđević je rekao da je SNSD od samog početka podržavao realizaciju ovog projekta, razumijevajući njegovu važnost za građane Semberije.

-Međutim, ono što ne podržavamo jeste to da smo projekat, koji je čak, od strane EBRD-a i investitora proglašen za najbolji u BiH, uspjeli gotovo upropastiti'', kaže Đurđević i tvrdi da je neusvajanje Izvještaja o radu Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj'' za 2018/19. godinu sa Programom rada za 2019/20. godinu isključivo zbog političkih razloga.

Zadovoljstvo, kako je rekao, uključivanja lokalne vlasti u problematiku zapošljavanja mladih, kao vrlo važnu oblast, izrazio je odbornik SNSD Željko Grebić.

-Sasvim je normalno da u zapošljavanju stanovništva učestvuje republička vlast, ali isto tako, sasvim je normalno da učestvuje i Gradska uprava'', mišljenja je Grebić, koji je pohvalio rad Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.