HERCEGOVCI SEMBERIJE I MAJEVICE: NOVO RUKOVODSTVO I AMBICIOZNI PLANOVI ZA 2024. GODINU :: Semberija INFO ::

 

HERCEGOVCI SEMBERIJE I MAJEVICE: NOVO RUKOVODSTVO I AMBICIOZNI PLANOVI ZA 2024. GODINU


Udruženje Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini na svojoj redovnoj godišnjoj Skupštini izabralo je novo rukovodstvo i najavilo okvirni plan aktivnosti u 2024. godini.
 
Za novog predsjednika Udruženja izabran je Borislav Radovanović, doktor medicine iz Bijeljine, za predsjednika Upravnog odbora Bojan Čabrilo, diplomirani pravnik iz Bijeljine, na mjestu sekretara ostao je Vladimir Radulović, a i Upravni odbor je dobio nove članove, uglavnom mlađe generacije.


 
U obraćanju nakon izbora, Radovanović je istakao da mu je velika čast što je izabran na čelo zavičajnog Udruženja koje je u prvih godinu dana počelo ozbiljno da radi i da za kratko vrijeme okupi značajan broj Hercegovaca i prijatelja Hercegovine iz Semberije i Majevice i da očekuje da će, uz podršku članstva, u ovoj godini Udruženje biti još prepoznatljivije po svojim aktivnostima, razvnovrsnosti događaja koje organizuje, ali i nastavku rada na povezivanju Semberije i Hercegovine koje povezuju ljudi, prošlost, sadašnjost, ali i budućnost.
 
Osvrćući se na aktivnosti u prvoj godini postojanja Udruženja prvi predsjednik Spasoje Albijanić i dosadašnji predsjednik UO Dimitrije Ćeranić su ocijenili da su zadovoljni tempom kojim je Udruženje „Jovan Dučić“ zakoračilo na društvenu, kulturnu i privrednu scenu Bijeljine, dajući primjer kako treba da djeluju zavičajna udruženja. 


 
Podsjećamo da su u organizaciji ovog Udruženja tokom prethodnih dvanaest mjeseci održano književno veče posvećeno stvaralaštvu Rajka Petrova Noga, tribina o stradanju Srba u logoru Jadovno i drugim logorima u NDH, pružena je podrška novouspostavljenoj kulturnoj manifestaciji „Dučićevi i Magini sati“, organizovan je prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine, a kruna aktivnosti je bilo prvo Hercegovačko sijelo u Bijeljini.
 
Za narednih dvanaest mjeseci najavljene su nove književne večeri i drugi kulturni događaji na kojima će učestvovati istaknuti Hercegovci, drugo izdanje Hercegovačkog sijela, ali i iznenađenja kojima ovo Udruženje želi da obogati društveni život Semberije i Majevice.