BIJELjINA: ODLUKA O RADNOM VREMENU ZA 21.11.2019. :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ODLUKA O RADNOM VREMENU ZA 21.11.2019.


Odluka o radnom vremenu za  Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.
 
U četvrtak 21. novembra 2019. godine, kada se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini ( u daljem tekstu: republički praznik), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Pomenuta preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom. 
 
Za vrijeme trajanja republičkog praznika, svi objekti u trgovinskoj i zanatsko - preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta AD ''Lutrija Republike Srpske'' Banja Luka, na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.
 
Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.
 
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

U potpisu gradonačelnik Mićo Mićić.