OBILjEŽAVANjE SVJETSKOG DANA DJETETA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽAVANjE SVJETSKOG DANA DJETETA


Mališani prikupili igračke za socijalno ugrožene

U okviru obilježavanja Svjetskog dana djeteta – 20 novembra, mališani  iz starije vaspitne grupe Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz objekta „Radost“  organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom „Djeca đeci“.

Prema riječima direktora Gradskog vrtića Slaviše Vujanovića, u okviru ove akcije prikupljene su igračke i garderoba koja će biti donirana ugroženim kategorijama stanovništva. „Ova akcija provedena je u saradnji sa Crvenim krstom. Želim da se zahvalim roditeljima mališana koji su podržali ovu humanitarnu akciju.

Ovom prilikom mališani su upoznati  i sa radom Crvenog krsta“, rekao je Vujanović. Partneri u realizaciji ove aktivnosti su Crveni krst Bijeljina i Humanitarno udruženje „Arta“. Ovom prilikom, mališani su imali priliku da se druže i sa volonterima Crvenog krsta iz Bijeljine. Radmila Simić, predsjednica Hmanitarnog udruženja žena „Arta“,  zahvalila se na pomoći mališanima, njihovim roditeljima, vaspitačima Dječijeg vrtića na ovoj akciji, ističući da će pomoć obradovati djecu iz socijalno ugroženih porodica. „Naše Udruženje ima više od 700 članova. Želim da se zahvalim svima koji su se sjetili naših korisnika, među kojima je veliki broj djece iz kategorije socijalno ugroženih porodica, osoba sa invaliditetom... Ovo nije prvi ovakakv gest, a posebno nam je drago jer su to pokloni prikupljeni s ljubavlju“, istakla je Simićeva.



Đoko Mihajlović, predsjednik Crvenog krsta, rekao je da ovakve akcije doprinose da se mališani još u ovom životnom periodu nauče da pomognu i da dijele ono što imaju. „Ovo je divna akcija jer se djeca na ovaj način uče da dijele sa drugima. Igračke koje su donijeli biće donirana djeci koja to nemaju“, naglasio je Mihajlović.