DJEČIJI VRTIĆ ČIKA JOVA ZMAJ: SVEČANO PROSLAVILI ARANĐELOVDAN :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ ČIKA JOVA ZMAJ: SVEČANO PROSLAVILI ARANĐELOVDAN


U najstarijem bijeljinskom dječijem vrtiću, vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“, svečano je proslavljena krsna slava Sveti arhangel Mihail, zaštitnik ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove. Bogat kulturno-zabavni program, koji su priredili vrtićki mališani i njihovi vaspitači, uljepšao je slavlje i oduševio sve prisutne.

Obred rezanja slavskog kolača obavio je protojerej stavrofor Zoran Petrović koji je rekao da  obilježavanje Svetog arhangela Mihaila, Aranđelovdana, u Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“, pokazuje spremnost ove predškolske ustanove da se bori za prave vrijednosti.

 

- Slavu je posebno lijepo slaviti sa djecom, a posebno, i još više, ovu slavu slaviti sa anđelima. Djeca mnogo toga dobrog imaju kod sebe i dok rastu vaspitači i roditelji nipošto ne treba da mijenjaju ono što je dobro kod njih, ono što je anđeosko kod djeteta, rekao je protojerej stavrofor Zoran Petrović naglašavajući da današnji praznik otkriva da, kao što Presveta Bogorodica drži Spasitelja u naručju, najveća vrijednost svijeta se čuva u naručju, a ne zaključana u sefu.  

Direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović sa zadovoljstvom je istakao da je protekla godina za ovu predškolsku ustanovu bila veoma uspješna.

- Danas je svečan i značajan dan za sve zaposlene u našoj ustanovi, zato se svima vama, dragi prijatelji i saradnici, zahvaljujem na posjeti i učešću u ovoj našoj radosti, rekao je  Vujanović koji je gostima prezentovao i uspješan rad vrtića između dvije slave, istakavši da su brojna priznanja potvrda predanog rada ove ustanove.

Zaposleni u vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ kažu da u realizaciji utvrđenih zadataka imaju veliku podršku i pomoć lokalne zajednice, a pohvalili su se i izuzetno dobrom saradnjom sa drugim vrtićima na području grada.

 -Svake godine u našem vrtiću je veliki broj mališana. Ove godine ih je oko 500, raspoređeni su u pet objekata. Tri objekta su u Bijeljini, a po jedan u Dvorovima i Novom Naselju Janja. Programe koje realizujemo su cjelodnevni jaslički i vrtićki program, skraćeni program i program produženog boravka, kao i program pripreme djece u godini pred polazak u školu koji se, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i kulture Republike Srpske, realizuje od prvog marta do 31. maja, precizira Slaviša Vujanović dodavši da čine sve kako bi poboljšali kvalitet boravka djece u svim objektima vrtića.

Kako naglašava, cilj im je da u narednom periodu prošire kapacitete, povećaju obuhvat djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem na području grada Bijeljine, te zadrže visok kvalitet rada.

Kumovi slave vrtića ,,Čika Jova Zmaj“, Marija i Milorad Sofrenić, ponosno ističu da ovo kumstvo traje 19 godina.

- Mi smo već 19 godina kumovi Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ i to nam je velika čast i zadovoljstvo, jer riječ je o respektabilnoj ustanovi u našem gradu koja je svih ovih godina pokazala da itekako dobro zna kako treba da se radi sa djecom, rekao je Milorad Sofrenić istakavši da je dječiji vrtić prva stepenica obrazovanja djece, te da je velika čast biti uz djecu i pratiti kako rastu i razvijaju svoje talente.

Portal Semberija INFO/ M. Rešidović