KOMUNALNA POLICIJA: KONTROLA ISTICANjA ZASTAVE :: Semberija INFO ::

 

KOMUNALNA POLICIJA: KONTROLA ISTICANjA ZASTAVE


Odjeljenje komunalne policije Grada Bijeljina sprovelo je akciju kontrole isticanja zastave za praznik, Dan potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i tom prilikom kontrolisalo više od 300 privrednih subjekata. 

- Djelovali smo preventivno, tako što smo dan prije praznika upozorili više od stotinu privrednih subjekata da su prema Odluci o komunalnom redu obavezni da istaknu zastavu RS, dan prije praznika, kao i da je uklone dan kasnije. To je rezultiralo time da je u kontroli na dan praznika samo nekoliko privrednih subjekata zatečeno bez istaknute zastave”, rekao je načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić. On je naglasio da će naredna kontrola isticanja zastave podrazumijevati pregled propisane veličine zastave, kao i to da li su zastave uredne i ispeglane.

 - Osim toga, zastava ne smije da dodiruje tlo, da bude postavljena kao podloga, prostirka i slično. Za prekršaj po ovom članu predviđene su visoke kazne, i to za preduzetnike od 500 do 800 KM, za pravna lica od 1.500 do 4.500 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od 350 do 650 KM. U slučaju da tokom narednog praznika ne budu ispoštovana pravila, izdavaćemo prekršajne naloge“, dodao je Draganić.

portal Semberija info