Mjesni odbor Boračke organizacije Dvorovi: Naša dužnost i obaveza je da ne zaboravimo naše poginule borce :: Semberija INFO ::

 

Mjesni odbor Boračke organizacije Dvorovi: Naša dužnost i obaveza je da ne zaboravimo naše poginule borce


Dužnost i obaveza svih nas je da ne zaboravimo naše poginule borce u proteklom Odbrambeno - otadžbinskom ratu, izjavio je Miodrag Stevanović, predsjednik Gradske boračke organizacije danas u Dvorovima.


 
„Okupljamo se svake godine ispred gotovo svih spomen - obilježja, širom Semberije, kako bismo odali dužnu poštu našim poginulim saborcima koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Uz saznanje i činjenicu da je proteklo toliko godina od proteklog Odbrambeno – otadžbinskog rata, naša borba se i danas nastavlja. Strani faktor, koji je i 1992. godine imao namjeru da formira unitarnu BiH, radi to i danas. Naša obaveza je da se nastavimo boriti za Republiku Srpsku. To potvrđuje i veliki broj ljudi koji se okupljaju ovakvim povodima. Siguran sam da će nas u toj borbi biti sve više i više. Srpska Republika za nas je svetinja i tako će i ostati“, izjavio je Miodrag Stevanović. 


 
Služenjem parastosa, prisluženjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred Spomen - obilježja poginulim srpskim borcima iz Dvorova u proteklom Odbrambeno - Otadžbinskom ratu danas se obilježava još jedan značajan datum, istakao je Miroslav Lopandić, predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije Dvorovi.


 
„Po našem saznanju, osamnaest boraca je dalo svoje živote za Republiku Srpsku. Ovaj spomenik je podignut na današnji dan, 1998. godine, tako da svake godine na ovaj dan mi organizujemo parastos za naše poginule borce. To je naša sveta dužnost i obaveza“, izjavio je Lopandić.


 
Tom prilikom položen je vijenac i na Spomenik poginulim učesnicima NOR-a u Drugom svjetskom ratu i žrtvama fašističkog terora koji se nalazi u parku pored Banje Dvorovi“.

(Semberija Info)