U TOKU JE TREĆI BIJELjINA DRIFT: DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA :: Semberija INFO ::

 

U TOKU JE TREĆI BIJELjINA DRIFT: DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA


U organizaciji Auto karting kluba „Optima motorsport“ u Bijeljini je danas počelo takmičenje u okviru 3. Drift Kupa Republike Srpske. Takmičenje je međunarodnog karaktera i boduje se i za šampionat Srbije (Serbian Drift Championship – SDC) kao i međunarodni drift kup „Day of Champions“ (DOC).



Takmičenje je podijeljeno na dva dijela. Danas se vozači iz Srbije i Bosne i Hercegovine bore za što bolje prolazno vrijeme i što viši plasman u okviru Otvorenog prvenstva Republike Srpske i Prvenstva Srbije (SDC) dok je sutra na rasporedu međunarodna trka "Dan šampiona" i tada se očekuje prava borba. Pored tri domaća vozača iz Bosne i Hercegovine, dvadeset driftera iz Srbije, nastupiće i desetak učesnika iz regiona.


 
Događaj se održava na stazi Agro-tržnog centra u Bijeljini. Sudije će ocjenjivati ​​ugao automobila pri prolasku kroz krivinu, blizinu prilaza označenim tačkama, liniju i opšti utisak, a mjeriće se i brzina prije početka driftovanja. Poenta je da se automobil ne smije "ispravljati", tj. vratiti u poziciju u kojoj bi prolazio kroz krivinu tokom normalne vožnje (bez zanošenja). Sudije odlučuju koji će vozač nastaviti dalje tako što ocjenjuju vožnje oba vozača tokom cijele staze.


 
Danas, od prijepodnevnih sati trajale su testne i trening vožnje. Potom je uslijedio brifing sa svim vozačima na kojima su organizatori dodatno pojasnili sve tehničke detalje staze. Takmičarske vožnje su počele od 15 časova.

Proglašenje pobjednika je planirano za sutra u 18 časova.

(Semberija info)