UDRUŽENjE ”BIJELjINSKA DJECA SUNCOKRETI”: DANAS I SUTRA PRODAJNA VASKRŠNjA IZLOŽBA NA TRGU :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE ”BIJELjINSKA DJECA SUNCOKRETI”: DANAS I SUTRA PRODAJNA VASKRŠNjA IZLOŽBA NA TRGU


Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, djece u riziku i na marginama društva “Bijeljinska djeca Suncokreti”, u saradnji sa Pedagoškim fakultetom i uz podršku Gradske uprave, organizovali su dvodnevnu Vaskršnju prodajnu izložbu. Predsjednik Udruženja Drago Gospavić istakao je da je ovo prvi bazar koji organizuju.


 
-Sve što je izloženo su uradila naša djeca, a sredstva koja prikupimo biće upotrijebljena za liječenje djece, kao i  za organizovanje novih okupacinih terapija. Zahvalni smo na svesrdnoj pomoći Gradskoj upravi, kao i Milenku Stevanoviću “Steco centar”, rekao je Gospavić i podsjetio da Udruženje trenutno broji 40 roditelja i 55 djece,  a svakodnevno se javljaju novi roditelji koji bi se pridružili Udruženju.


 
-Imamo mnogo planiranih projekata i nadamo se da ćemo ostvariti priliv novca. Takođe, u planu nam je da kupimo plac, kako bismo sagradili objekat koji bi nam od pomoći za članove Udruženja. Takođe, planiramo da orgnizujemo prodajni  bazar kako bismo obezbijedili pomoć za našeg člana Stefana Vićanovića i uredili adekavtne prostorije za život”, najavio je Gospavić i dodao da Vaskršnja prodajna izložba traje 29. i 30. aprila od 10 do 20 časova. Volonterka u Udruženju Snežana Dačić rekla je da je smatrala da treba da pomogne članovima Udruženja, a govoreći o Vaskršnjoj prodajnoj izložbi, pojasnila je da su radovi nastali tokom okupacionih terapija i radionica. Docent na Pedagoškom fakultetu Vesna Todorović istakla je da su potpisali sporazum sa Udruženjem, a studenti će biti uključeni u proces inkluzije.


 
-Mi smo i na fakultetu uveli izborne predmete koji se odnose upravo na inkluziju i rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju, tako da nam je drago da učestvujemo i u prvoj akciji, Vaskršnjoj prodajnoj izložbi, za koju su radove pripremili i naši studenti””, rekla je Todorovićeva.
 
(Semberija info)