Gimnazija “Filip Višnjić”: Koncert - maturantima u čast :: Semberija INFO ::

 

Gimnazija “Filip Višnjić”: Koncert - maturantima u čast


Učenici bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, uz podršku učenika Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”, večeras su u prepunoj sali Centra za kulturu “Semberija” organizovali Koncert - maturantima u čast.


 
Profesorica muzičke kulture u Gimnaziji “Filip Višnjić” i profesorica orkestra u Srednjoj muzičkoj školi,  Jovanka Živanović, kaže da se koncert organizuje već tradicionalno, početkom maja.


 
“Zajedničkim snagama učenici dvije škole već nekoliko godina pripremaju ovaj majski koncert u čast naših maturanata. Nekada su koncerti humanitarnog karaktera, a ove godine smo odlučili da organizujemo koncert u čast maturanata. Imamo učenike koji pohađaju istovremeno obje škole, ali, ova saradnja dvije škole puno znači, jer se razvija prijateljstvo i drugarstvo među učenicima. Tema ovog koncerta je ljubav. Večeras pjevamo o ljubavi. Repertoar je sačinjen od pop i rok pjesama sa ljubavnom tematikom. Maturanti naše škole ovih dana završavaju srednjoškolsko obrazovanje, jer je četrnaestog maja njihov posljednji nastavni dan u srednjoj školi, a 22. maja proslaviće i matursko veče. Pripremaju se za matursko veče i za maturski ples. Biće to ples kojim će petnaest parova Gimnazije “Filip Višnjić” otvoriti matursko veče. To su trenuci za pamćenje. Muzika svakom čovjeku, pogotovo mladima, puno znači u životu. Muzika nas oplemenjuje i budi najljepše emocije. Muzikom iskazujemo te najljepše emocije. Čini mi se da ovi mladi ljudi, a to njihovi osmjesi i pokazuju, vole muziku i muzika im puno znači”, kaže profesorka Živanović.


 
 Anđelija Tešić, učenica drugog razreda Srednje muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac” kaže da je presrećna zbog nastupa na koncertu.
 
 “Tema ovog koncerta je ljubav. Mi imamo izraženu ljubav i strast prema muzici. To ćemo pokazati na sceni. Moji planovi su da nakon Srednje muzičke škole upišem muzičku akademiju i da nakon toga obrazujem druge mIade ljude”, kaže Anđelija Tešić.


 
Jelena Ijačić, maturant bijeljinske Gimnazije “Fillip Višnjić”, kaže da je ovo za nju poseban, specijalan koncert, jer je ovo njena završna godina u Gimnaziji.


 
 “Učestvovala sam i prošle godine na ovakvom koncertu. Prošle godine je publika bila oduševljena, te nas je sve to iniciralo da i ove godine organizujemo jedan koncert. Vjerujem da će publika uživati. Završavam prirodno - matematički smjer u Gimnaziji i planiram da upišem Matematički fakultet u Beogradu. Pripreme za upis su već krenule i nadam se da će moji nplanovi biti ostvareni”, kaže Jelena Ijačić.

 (Semberija Info)