Stevanović: Bijeljina je prvi grad u Republici Srpskoj koji će u cjelosti biti gasifikovan :: Semberija INFO ::

 

Stevanović: Bijeljina je prvi grad u Republici Srpskoj koji će u cjelosti biti gasifikovan


Prvi korisnici na gasnu mrežu u Bijeljini mogli bi biti priključeni na proljeće iduće godine, rekao je za InfoBijeljina Miloš Stevanović savjetnik generalnog direktora “Srbijagasa” Dušana Bajatovića, navodeći da će uskoro sve informacije o gasifikaciji biti dostupne na veb stranici “Bijeljina Gasa”.

Stevanović je za InfoBijeljina najavio da će gasna mreža, koja  uključuje 22 kilometra gasovoda Šepak - Bijeljina, kao i 320 kilometara gasne mreže po gradu, okvirno biti puštena oko nove godine. 

“Radovi su skoro 100% završeni i do sada je uloženo oko 30 miliona evra. Gasna mreža je rađena po najvišim standardima i zahtijevala je komplekse mehaničke radove koji su u cjelosti privedeni kraju”, naveo je Stevanović.

Na pitanje InfoBijeljina kako se građani mogu informisati u kojim dijelovima je urađena mreža, Stevanović navodi da će oko nove godine sve informacije o gasovodu biti dostupne na vebsajtu “Bijeljina Gasa”.

“Priključak može imati svako domaćinstvo u gradu bez obzira da li se radi o stanu ili kući. Građani Janje, Dvorova, Batkovića i drugih sela, će imati mogućnost da se priključe na gas u kasnijoj fazi, godina do dvije, čeka se aneks Ugovora o koncesiji sa državom”, precizira Stevanović.

Prema njegovim riječima cijenu priključka odrediće fiksno Regulatorna komisija za energetiku u Trebinju.

On napominje da nema osnova za tezu da je grijanje na gas samo za privilegovane, ističući da cijenu gasa ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijeloj Evropi određuju regulatori, a ne sami distributeri.

"Srbijagas" je ulaskom u "Bijeljina Gas" počeo aktivno da ulaže u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Ova kompanija će vrlo intenzivno raditi na tzv "turskom toku" i krakom koji će ići kroz Republiku Srpsku od Bijeljine do Novog Grada što je investicija od cca 200.000.000 eura. Bijeljina je prvi grad u Republici Srpskoj koji će u cjelosti biti gasifikovan”, zaključio je Stevanović u razgovoru za InfoBijeljina.

​Info Bijeljina