APEL ZA PRIKUPLjANjE SREDSTAVA ZA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM :: Semberija INFO ::

 

APEL ZA PRIKUPLjANjE SREDSTAVA ZA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM


Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, Centar za socijalni rad i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljine organizuju tradicionalnu humanitarnu akciju podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama.

Iz Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, tim povodom, apelovali su na sve privrednike i sve ljude dobre volje da doniraju robna i novčana sredstva za ovu akciju kako bi što veći broj socijalno ugroženih porodica dobilo pomoć. Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad, podsjetio je da se ova akcija organizuje već desetak godina, izražavajući očekivanje da će ovogodišnjom akcijom biti obuhvaćen veći broj porodica nego proteklih godina. Pomoć bi trebalo da iznosi oko sto KM po porodici. Prema njegovim riječima, najugroženije je između 250 do 300 porodica, dok na području Bijeljine ima i više od šest hiljada osoba sa statusom socijalno ugroženih. „Apelujemo na sve one koji osjećaju društvenu odgovornost da se uključe u ovu aktivnost koju vode Centar za socijalni rad i Crveni krst kako bi pomoć dobilo što više porodica“, rekao je Sofrenić. On je napomenuo da je za najugroženije već obezbijeđen ogrev, zahvaljući razumijevanju i pomoći Gradske uprave Bijeljina. Perica Gligić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, saopštio je da će švajcarski Crveni krst donirati na ime pomoći socijalno ugroženim  16 hiljada KM, što će biti uplaćeno najugroženijim. „To je njihov tzv. zimski program. Obećali su da će do Nove godine uplatiti osam hiljada, a u januaru još osam hiljada KM.

Princip će biti sledeći,  novac će biti doznačen na račune korisnika. Za dvočlanu porodicu biće uplaćeno 50 KM, za tročlanu 100 KM, za četiri i više članova 150 KM, precizirao je Gligić.

Svi koji žele donirati sredstva za ovu akciju mogu da kontaktiraju Centar za  socijalni rad ili Gradsku organizaciju Crvenog krsta, s obzirom da se ova humanitarna akcija provodi koordinisano. 

portal Semberija info