Bijeljini preko 3 miliona KM od Savjeta ministara BiH za tri godine :: Semberija INFO ::

 

Bijeljini preko 3 miliona KM od Savjeta ministara BiH za tri godine


Za izgradnju saobraćajne i druge infrastrukture u Gradu Bijeljina iz budžeta Savjeta ministara BiH biće izdvojeno novih 494.000 konvertibilnih maraka, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Predraga Jovića.
Sporazume između Grada Bijeljina i ministarstava za ljudska prava i izbjeglice, odnosno, komunikacije i saobraćaj prije sedam dana u Sarajevu je potpisao gradonačelnik Mićo Mićić sa ministrima Semihom Borovac i Ismirom Juskom.
Za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture u naseljima u kojima žive raseljena lica i povratnici Bijeljini preko Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice odobreno je 144.000 KM.
Zahvaljujući ovim sredstvima biće asfaltirani nekategorisani putevi u Pučilama (naselje Puhare), Ljeskovcu, Gojsovcu, od Triješnice prema Dazdarevu, sporedni odvojci u ulicama Stefana Dečanskog, Kneza Ive od Semberije i Pantelinskoj i dva kraka Ulice Jurija Gagarina, a Gradska uprava će već u narednim danima pokrenuti javnu nabavku za izbor izvođača radova.
Iz ovih sredstava biće finansirano i uređenje platoa ispred crkve u Donjoj Čađavici, izgradnja objekta na mjesnom groblju u Donjoj Čađavici i urađena sanacija i nadogradnja parohijskog doma u Trnjacima.
Prema riječima zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predraga Jovića, preko Savjeta ministara BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u Bijeljinu je u poslednje tri i po godine investirano preko tri miliona konvertiblinih maraka. 
- Preko milion maraka upotrebljeno je za pomoć najugroženijim kategorijama nacionalnih manjina, na koje smo posebno obratili pažnju, te obezbijedili sredstva i preko drugih projekata za ovu populaciju, koji imaju za cilj da im omoguće samozapošljavanje i bolje uslove života - istakao je Jović.
Preko Savjeta ministara BiH obezbijeđeno je i 350.000 KM od Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH , namijenjenih za asfaltiranje puta ka graničnom prelazu Donje Crnjelovo– Jamena prema Srbiji.
- Ovo je jedan od rijetkih graničnih prelaza koji nije asfaltiran. To jeste alternativni pravac, ali ga vozači često koriste kada je gužva na drugim graničnim prelazima. Očekujemo da će i „Elektro-Bijeljina“ završiti svoj dio posla i da će dovesti eletkričnu struju na ovaj granični prelaz. Grad Bijeljina će, u skladu sa svojim mogućnostima, izdvojiti dio sredstava kako bi ovi projekti bili brže i potpuno završeni - najavio je Mićić.