POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: KAMPANjA PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA: KAMPANjA PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI


Povodom Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici su ispred biblioteke “Filip Višnjić”, dijeliti letke pod nazivom “Samo je porodica pravi izbor”. Edukativni leci sadrže informacije koje bi trebalo da pomognu građanima, prvenstveno roditeljima, da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno konzumiranje droge. Portparol PU Aleksandra Marić podsjetila je da su policijski službenici tokom proteklih 11 mjeseci proveli niz operativnih mjera, radnji i akcija.

-U tom periodu oduzeto je više od 13 kilograma  marihuane, oko 660 grama opojne droge kokain i veće količine heroina, hašiša, amfetamina, spida, te stabljika i sjemenski indijske konoplje. Tokom istog perioda nadležnim tužilaštvima podneseno je 37 izvještaja kojima je otkriveno 61 krivično djelo, prijavljeno je 47 lica zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Od 47 lica, njih 17 su povratnici u izvršenju krivičnih djela, tri lica su maloljetna, a tri su ženskog pola. Zbog počinjenih krivičnih djela, u navedenom periodu, slobode je lišeno 17 lica, među kojima i jedna žena”, rekla je Marićeva i dodala da su policijski službenici, u proteklih 11 mjeseci iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom opijata isključili 118 lica.

-Pored represivnih aktivnosti policijski službenici konstantno preduzimaju i preventivne mjere. Ostvareni su dobri kontakti sa direktorima osnovnih i srednjih škola, kao i nastavnim kadrom, tako da se konstatno vrše predavanja na temu o štetnosti konzumiranja opojnih droga”, rekla je Marićeva.

portal Semberija info