AKTIV MLADIH SDS BIJELjINA: U TOKU POTPISIVANjE PETICIJE „IMAM PRAVO DA ZNAM!“


Na platou ispred bijeljinskog Centra za kulturu u toku je akcija
mladih Srpske demokratske stranke sa ciljem prikupljanja potpisa građana da se javno objavi dokument Program reformi BiH.
 
Akcija je organizovana u okviru građanske inicijative “Imam pravo da znam!” sa ciljem prikupljanja potpisa peticije za podršku inicijativi da se dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, odmah objavi i da se, prije slanja u sjedište NATO-a, o tom dokumentu izjasni Narodna skupština RS. Predsjednik Aktiva mladih SDS Bijeljina Aleksandar Tomić očekuje da će se tokom akcije, koja će trajati i tokom predstojećeg vikenda,  skupiti nekoliko hiljada potpisa građana. Prema njegovim riječima, cilj je da „od srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika dobiju javno objavljen dokument koji je potpisao, jer je riječ o dokumentu koji se tiče svih građana Srpske“. „Smatram da svi građani, a naročito građani koji su stvarali RS i članovi porodica poginulih boraca, imaju pravo da znaju šta je potpisano i zašto se sadržaj dokumenta krije?!“, naglasio je Tomić.
Kako je najavljeno, potpisi građana će se prikupljati i tokom predstojećeg vikenda u prostorijama GO SDS-a Bijeljina do 15 časova. SDS peticiju provodi u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, a akcija će trajati do nedjelje, 15. decembra.

portal Semberija info (Z.Kusmuk)