OTVOREN SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA „NAŠE JE BOLjE“ :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA „NAŠE JE BOLjE“


 U organizaciji Ministarstva trgovine i turizma RS, i uz podršku predsjednika RS Željke Cvijanović, s ciljem promocije domaćih proizvođača i unapređenja privrednog ambijenta u Republici Srpskoj,  u etno – selu „Stanišići“ danas je otvoren Sajam domaćih proizvoda „Naše je bolje“, na kome su se okupilo oko devedeset izlagača iz cijele Republike Srpske.

 Otvarajući sajam, predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da ovakvi sajmovi imaju svoju svrhu i svoj opravdan smisao.
 

„Ovakve manifestacije doživljavam kao dio velike kampanje u okviru koje treba da promovišemo sve ono što mi proizvodimo. Treba da popravljamo i podižemo svijest naših građana da je naše najbolje, a sve to da uklopimo u veliki program ili projekat, a to je puno više toga pokazati, prodati, napraviti određene kontakte, jer se sve zajedno uklapa u ekonomski patriotizam koji smo dužni pokazivati i kao građani. Institucije treba da budu podrška svim ovakvim aktivnostima, da sarađuju su privredom, privrednicima i preduzetnicima.  Na ovaj način i građanima pokazujemo šta smo sve u stanju da proizvedemo i organizujemo, koliko smo sposobni da pokrećemo određene aktivnosti, koliko imamo smisla i znanja za nešto što zovemo poslovnom inicijativom. Da bi ona uspjela, ne može se raditi izolovano. Ovo doživljavam kao zajednički poduhvat i insititucija i privrede, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou“, istakla je predsjednik RS Željka Cvijanović.

Ministarka trgovine i turizma, Suzana Gašić istakla je tom prilikom da je namjera Ministarstva trgovine i turizma bila da na jednom mjestu okupi što više proizvođača i izlagača iz Republike Srpske, kako bi pokazalo šta se sve dobro proizvodi u Republici Srpskoj.
 

„Možemo biti ponosni na ono što imamo i što možemo pokazati. Zajedničkim snagama treba da naše potrošače ubijedimo da kupuju domaće proizvode, samim tim da jačamo našu privredu i da zapošljavamo nove radnike i da otvramo nova radna mjesta, da doprinesemo ukupnom razvoju naše Republike Srpske“, istakla je ministarka Gašić.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zahvalio se na organizaciji jednog uspješnog predstavljanja privrednika i njihovih proizvoda, istakavši da su proizvođači potvrdili da posjeduju snagu i energiju, te da mogu proizvesti kvalitetne proizvode i za domaće i za inostrano tržište.

„Vlastima na svim nivoima, kako nama na lokalnom, tako i na entitetskom i sa nivoa Savjeta ministara BiH ostaje obaveza da pomognu radnicima i proizvođačima u realnom sektoru, da mogu dostojanstveno živjeti od svog rada“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Na sajmu je predstavljeno ono najbolje što trenutno Republika Srpska ima. Sajmom su obuhvaćeni brojni proizvodi, kako iz oblasti prehrambene, tekstilne, kožarske, namjenske i drugih industrija. Predstavili su se proizvođači bezalkoholnih i alkoholnih pića, organskih proizvoda, odjeće, obuće, kućanske radinosti i starih zanata. Predstavljen je raznovrstan prehrambeni program, kao i ponuda zdravstveno – turističkih centara.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)