TOMIĆ I VUKOVIĆ MEĐU NAJBOLjIM, A RADAN MEĐU NAJPERSPEKTVNIJIM :: Semberija INFO ::

 

TOMIĆ I VUKOVIĆ MEĐU NAJBOLjIM, A RADAN MEĐU NAJPERSPEKTVNIJIM


Foto: GlasSrpske
Prema odluci struč­nog ži­rija 65. Iz­bo­ra de­set naj­bo­ljih spor­ti­sta za 2019. godinu u or­ga­niza­ci­ji "Gla­sa Srp­ske", dvojica sportista iz Semberije našli su se među najboljih deset  - Radenko Tomić iz Bokserskog kluba „Radnik“ i Luka Vuković iz Karate Kluba „Radnik“.

Među najperspektivnijim sportistima, kojih je proglašeno ukupno deset,  je i Uroš Radan iz bijeljinskog Karate kluba „Unsu“.
 

Foto: GlasSrpske

Ra­den­ko To­mić zauzeo je deveto mjesto. Kapiten je Bok­ser­skog klu­ba Rad­nik, ak­tu­el­nog pr­va­ka Pre­mi­jer li­ge BiH. Tro­stru­ki je uza­stop­ni šam­pi­on BiH i uče­snik vi­še me­đu­na­rod­nih tak­mi­če­nja od ko­jih se ove go­di­ne iz­dva­ja­ju Evrop­ske igre i Bal­kan­sko pr­ven­stvo. Ostva­rio je pla­sman u kva­li­fi­ka­ci­je za Olim­pij­ske igre u To­ki­ju. Ove go­di­ne ne­ma po­ra­za na do­ma­ćim rin­go­vi­ma, a osvo­jio je i dru­go mje­sto na Evro ku­pu to­kom 2019. go­di­ne. Luka Vu­ko­vić, član  Ka­ra­te klu­ba „Pan­te­ri“, osvojio je deseto mjesto. Vuković se karateom ba­vi već 14 go­di­na i no­si­lac je cr­nog po­ja­sa 1. dan. Osvojio je sre­bro na pr­ven­stvu Bal­ka­na za se­ni­o­re u Čač­ku, a na­stu­pio je i na se­ni­or­skom EP. Osvo­jio je pe­to mje­sto na pr­ven­stvu BiH, šam­pi­on je Re­pu­bli­ke Srp­ske, dok je bron­ze osvo­jio na Svjet­skom ku­pu u Uma­gu i pr­ven­stvu Me­di­te­ra­na za mla­đe se­ni­o­re. Kao i sva­ke go­di­ne u sklo­pu za­vr­šne ma­ni­fe­sta­ci­je Iz­bo­ra de­set naj­bo­ljih spor­ti­sta RS Mi­ni­star­stvo po­ro­di­ce, omla­di­ne i spor­ta uru­či­lo je pri­zna­nja za de­set naj­per­spek­tiv­ni­jih spor­ti­sta, a među njima je i Uroš Ra­dan iz Karate kluba „Unsu“  iz Bijeljine.
 

portal Semberija info (Z.Kusmuk)