PAZITE KAKO PLAĆATE PUTEM INTERNETA :: Semberija INFO ::

 

PAZITE KAKO PLAĆATE PUTEM INTERNETA


Policijska uprava Bijeljina  upozorava  privredne subjekte koji posluju sa inostranim partnerima i kompanijama, a komunikaciju o poslovanju i načinima uplate sredstava ostvaruju putem internet komunikacija  (najčešće mejlovima)  da vode računa  o komunikaciji.

Naime, praksa nam pokazuje  da  može doći  do prestretanja komunikacije od strane neželjenih osoba koje mijenjaju saržaje mejlova, a samim tim i upute za uplatu ako se radi o plaćanju, te na taj način uplaćena sredstava mogu otići na neželjeni račun.

Takva sredstva, ako se na vrijeme ne uoči izmjena u uputama plaćanja, teško se mogu povratiti i ona odlaze na račune u zemljama Afrike, Azije, zemlje bivšeg SSSR i kao za paravan za račune koriste najčešće neku od korespodentskih banaka iz Evrope ( najčešće Velika Britanija).

Savjetujemo da prije realizovanja uplate ili isplate od firmi sa kojima se sarađuje iz inostranstva potvrdite način plaćanja, potvrdite uplatu kontrolom računa, a najbolje to na kraju verifikovati telefonskom potvrdom sa krajnjim subjektom uplate ili isplate'', upozoravaju iz policije.