Gradonačelnik Mićić organizovao Novogodišnji prijem za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić organizovao Novogodišnji prijem za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica


Savjeti mjesnih zajednica, kako oni na seoskom, a ima ih 55, tako i oni koji djeluju na gradskom području, ima ih trinaest, nama daju smjernice kako i u kom pravcu da djelujemo da bismo rješavali komunalne i infrastrukturne probleme na gradskom i seoskom području, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na novogodišnjem prijemu za predsjednike savjeta mjesnih zajednica.



 „Imamo dobru i korektnu saradnju sa savjetima mjesnih zajednica. U ovoj godini nismo usjpeli organizovati izbore u mjesnim zajednicama, ali, najveći broj mjesnih zajednica radi izuzetno dobro. Savjeti mjesnih zajednica su nam od velike pomoći i mi ćemo i u narednom periodu nastaviti tu saradnju. Puno je toga u protekloj godini urađeno na izgradnji infrastrukture u gradskim mjesnim zajednicama. Asfaltirane su ulice i trotoari, igrališta i pješačke staze. U nekim mjesnim zajednicama još uvijek ima puno posla na nasipanju i održavanju nekategorisanih puteva. To je naš zajednički problem, ali i problem mještana koji se neodgovorno odnose prema putnoj infrastrukturi. Komunalna policija mora povesti više računa o tome, kao i savjeti mjesnih zajendica. Generalno uzevši, zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, uz želju da naredna godina bude još bolja i da zajedničkim snagama stvorimo još bolji ambijent za život”, istakao je gradonačelnik Mićić. 

Gradonačelnik Mićić je podsjetio da na seoskom području ima domova kulture koji se nalaze u dobrom stanju, ali i onih koji su oronuli i napušteni.
„Neki objekti su izdati pod zakup, a negdje se nelegalno troši električna energija. Sve te probleme moramo zajednički rješavati. Sredstva iz budžeta planiramo u skladu sa prioritetima, bilo da je riječ o čišćenju puteva u zimskom periodu ili asfaltiranju novih ulica, odnosno održavanju nekategorisanih puteva. Svake godine po dva puta se čiste i kose putni pojasevi“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Velemir Zekić, predsjednik Savjeta MZ Popovi kaže da je saradnja sa Gradskom upravom korektna, te da uvijek može biti bolja i svestranija.
„Riješili smo brojne infrastrukturne probleme, kao što je proširenje seoskog groblja, renoviranje velike sale i bine u Domu kulture. Stvorili smo uslove za formiranje kulturno – umjetničkog društva. U toku je realizacija projekta izgradnje biciklističke staze. Za nas veliki problem predstavlja odbrana sela od poplava i to je investicija od ogromnog značaja za cijelu regiju“, kaže Zekić.

Jovica Davidović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Sokolski dom“ kaže da je u prošloj godini  asfaltirana samo jedna ulica u dužini od 80 metara i za tu investiciju sredstva su obezbijeđena posredstvom Savjeta ministara BiH.
„Mi smo aplicirali za tri projekta, asfaltiranje dvije dionice u Ulici majke Jevrosime i Tiršovoj, te za izgradnju dijela trotoara u Ulici kneza Ive od Semberije. Nadamo se da će ovi projekti biti realizovani u narednoj izbornoj godini”, kaže Davidović.

Marko Krajišnik, predsjednik Savjeta MZ “Vuk Karadžić” kaže da ova mjesna zajednica dobro sarađuje sa Gradskom upravom.
“Izvršena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže,  ali je završena i izgradnja kanalizacionog kolektora. Izgrađena je teretana na otvorenom i sve to je značajno uticalo na poboljšanje uslova života ljudi koji žive u našoj mjesnoj zajednici”, kaže Krajišnik.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević