​SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PREDRAG JOVIĆ ZAMJENIK GRADONAČELNIKA :: Semberija INFO ::

 

​SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PREDRAG JOVIĆ ZAMJENIK GRADONAČELNIKA


Skupštinska većina grada Bijeljina usvojila je Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od sedam miliona KM planiranih za kapitalne investicije. Za komunalnu infrastrukturu predviđeno je 4,5 miliona KM, za rekonstrukciju objekata javne namjene dva miliona KM, a pola miliona za izgradnju novog Vatrogasnog doma. 



Odbornici opozicije su prethodno tražili da se ova tačka dnevnog reda pomjeri za neku od narednih sjednica, jer smatraju da nije opravdano dodatno zaduživanje, ali do toga nije došlo, te su glasali protiv ove odluke.

Predsjednik Skupštine Slaviša Marković istakao je da na sjednici usvojen i Prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta izmjene dijela regulacionog plana „MZ Dašnica“, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti JKP „Gradsko groblje“ na prošireni cjenovnik pogrebnih usluga, Prijedlog odluke o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola u školskoj 2019/2020. godini, Prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada, Prijedlog odluke o visini poreske stope poreza na nepokretnosti za 2020. godinu, Prijedlog odluke o Fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja,  Prijedlog odluke o izmjeni odluke o komunalnim taksama, a između ostalog, usvojen je i Prijedlog programa rada Skupštine grada Bijeljina za 2020. godinu.



-S obzirom da je kraj kalendarske godine, moram istaći da sam kao predsjednik zadovoljan funkcionisanjem i radom Skupštine i u ovoj godini smo održali ukupno deset sjednica. Sve što je predviđeno planom i programom rada je usvojeno, a mnogo tačaka smo usvajali i jednoglasno. Očekujem da će uspješan rad biti nastavljen i u narednoj godini“, rekao je Marković.

Odborniku Dragomiru Ljubojeviću je na sjednici uručeno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju lokalne zajednice, a koje mu je dodijelio Savez opština i gradova.



Na sjednici je, na prijedlog gradonačelnika Miće Mićića imenovan i zamjenik gradonačelnika, Predrag Jović, koji je obavljao dužnost zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Jović je izrazio zahvalnost na prijedlogu, a potom i imenovanju uz obećanje da će nastaviti da radi u interesu svih građana Bijeljine.



-Zadatak prihvatam sa odgovornošu i posvećenošću i trudiću se da budem na usluzi građanima i dobar saradnik koji će raditi za dobro svih“, rekao je Jović.

Semberija INFO - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević