NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI ZA UG “OTAHARIN” :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI ZA UG “OTAHARIN”


Grad Bijeljina i Gimnazija „Filip Višnjić“, obezbijedili su 120 novogodišnjih paketića, koji su nakon novogodišnje priredbe u prostorijama Dnevnog centra za djecu koja žive i/ili rade na ulici i koja su u riziku da to i postanu „Otaharin“, uručeni mališanima. Predsjednik UG “Otaharin” Dragan Joković, zahvalio se u ime Udruženja i mališana na pažnji prema djeci.



-Grad Bijeljina je obezbijedio 100 paketića, a Gimnazija “Filip Višnjić” 50. Ovi pokloni mnogo znače našim mališanima, jer će novogodišnje praznike provesti kao i sva druga djeca i u znak zahvalnosti su pripredili prigodan kulturno-umjetnički program”, rekao je Joković i istakao da udruženje ima odličnu saradnju sa Gradskom upravom. Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Samer El Čekh je podsjetio da već dugi niz godina obezbjeđuju paketiće za romsku djecu i da korektno sarađuju.



-Prije nekoliko dana smo na Skupštini usvojili i Akcioni plan za uključivanje Roma u život grada Bijeljina, obezbjeđujemo užine za romsku djecu, a prvi smo u BiH koji smo otvorili Kancelariju za nacionalne manjine i na sve načine pomažemo pomoći Romima u integraciji u društvo”, rekao El Cheik. Predsjednik Savjeta učenika Gimnatzije Luka Milošević je podsjetio da su imali akciju u tri marketa u gradu kako bi obezbijedili paketiće za UG “Otaharin”, ali i ostala udruženja kojima će uručiti novogodišnje paketiće.

Semberija INFO - Tekst i foto - O. Stjepanović