Gradska boračka organizacija i Gradska uprava Bijeljina: Podijeljeno 165 božićnih pečenica :: Semberija INFO ::

 

Gradska boračka organizacija i Gradska uprava Bijeljina: Podijeljeno 165 božićnih pečenica


Gradska boračka organizacija, uz saradnju sa Gradskom upravom Bijeljina, pripremila je i podijelila 165 božićnih pečenica za porodice poginulih boraca i demobilisane borce koji se nalaze u lošijoj finansijskoj situaciji.

Gradonačelnik Mićo Mićić je tom prilikom izjavio da Gradska uprava pomaže i na druge načine najugroženijim kategorijama stanovništva.

„Ukupno ćemo podijeliti više od 200 božićnih pečenica onima koji to sebi ne mogu priuštiti u ovom trenutku. Svima želim da im Božić donese radost, sreću i zdravlje, te da u narednom periodu sami sebi mogu obezbijediti pečenice i životnu egzistenciju. Upoznati smo sa problemima svih kategorija i uvijek ćemo pomagati tamo gdje je najneophodnije. Gradska uprava je prva počela i sa stambenim zbrinjavanjem ovih kategorija i nikada ih nije iznevjerila. Pečenice ćemo podijeliti i u Janji, a uključila se i društveno odgovorna firma „Pozamenterija“ koja je pripremila pečenice za socijalno najugroženije“, istakao je tom prilikom gradonačelnik Mićić.



Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izjavio je da na ovaj način Boračka organizacija želi svojim članovima uljepšati Božićne praznike.

„Tradicionalno, već godinama, nastojimo da na ovakav način naši članovi osjete radost Božića. Zahvalio bih posebno Ljubiši Rosiću i firmi „ZP Komerc“ koja je i ove godine poklonila 20 pečenica. Već šestu godinu „Mlin Pavlović“, uz svaku pečenicu, dodjeljuje i vreću brašna, poštujući našu tradiciju, da uz pečenicu, pečemo i česnicu. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji. Mi ćemo i ubuduće nastojati da na ovakav način našim saborcima uljepšamo praznike“, istakao je Stevanović.



Danica Cvijetinović, supruga demobilisanog borca, koji je u ratu ranjen, kasnije umro kao dijalizni bolesnik, kaže da joj božićna pečenica puno znači.
„Zahvaljujem Gradskoj upravi i Boračkoj organizaciji grada, ali i svim ljudima dobre volje koji su pomogli da što radosnije proslavimo Božić“, rekla je Danica Cvijetinović.

Semberija INFO - Lj. Ljubojević