BIJELjINA: BOGATIJA PRAZNIČNA TRPEZA ZA KORISNIKE NARODNE KUHINjE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: BOGATIJA PRAZNIČNA TRPEZA ZA KORISNIKE NARODNE KUHINjE


Praznična trpeza za korisnike Narodne kuhinje biće bogatija zahvaljujući uručenim paketima hrane sa pečenjem, kolačima, mliječnim proizvodima, sokovima i voćem. Gradonačelnik Mićo Mićić uručio je pakete hrane socijalno ugroženim sugrađanima na punktu Narodne kuhinje, koji se nalazi u prostorijama mjesne zajednice Bogdanović Plac. 



- Zahvaljujem preduzećima ”Spektar drink”, mljekari “Dule”, “Mocartu”, kao i porodici Ljubojević iz Vršana, koji su višegodišnji donatori Narodne kuhinje. Oni svojim društveno odgovornim poslovanjem i humanošću, zajedno sa Gradskom upravom, najugroženijim sugrađanima iz godine u godinu omogućavaju da dostojanstveno proslave velike praznike kao što su Božić i Vaskrs”, rekao je Mićić. 



Za rad Narodne kuhinje iz gradskog budžeta izdvaja se oko 130.000 KM godišnje. Obroci se pripremaju u restoranu društvene ishrane pri Gradskoj upravi, a tokom dana, uz saradnju sa Crvenim krstom, dijele na šest punktova u Bijeljini. Od ukupno 253 korisnika usluga Narodne kuhinje, dostava hrane na kućnu adresu svakodnevno se vrši za 50 nepokretnih korisnika.

Semberija INFO - Tekst i foto - O. Stjepanović