POČAST POGINULIM BORCIMA I PRIJEM ZA PRIVREDNIKE :: Semberija INFO ::

 

POČAST POGINULIM BORCIMA I PRIJEM ZA PRIVREDNIKE


Dan Republike Srpske svečano je obilježen polaganjem vijenaca na spomenik borcima koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom je upriličen prijem za privrednike. Republika Srpska slavi 28. rođendan, a osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH. Obraćajući se na svečanom prijemu, koji se organizuje kako bi se obilježio ovaj važan datum u našoj istoriji, gradonačelnik Mićo Mićić je istakao da u Republici Srpskoj ima mjesta za sve koji žele da žive u miru i toleranciji.

-Na Dan Republike se sjećamo i svih koji su dali živote za Republiku Srpsku i njih nikada ne smijemo zaboraviti. Danas u miru obilježavamo ovaja značajan dan i takođe, posebnu pažnju posvećujemo našim privrednicima, jer bez uspješne privrede i novih radnih mjesta, nema napretka i opstanka”, naglasio je gradonačelnik Mićić. On je dodao da Gradska uprava nastoji da pomogne privrednicima kako bi se povećao broj zaposlenih, kako bi se izgradili uslovi da se građani zapošljavaju i ostaju na ovim prostorima. Čestitajući Dan Republike Srpske, Mićić se zahvalio privrednicima i preduzetnicima grada Bijeljina i najavio da će se u tekućoj godini nastaviti sa realizacijom brojnih projekata.

-Želimo da od Bijeljine napravimo još urbaniju sredinu i vjerujem da ćemo realizacijom još nizom projekata u tome i uspjeti”, rekao je Mićić. Kao i ranijih godina, povodom Dana Republike uručena su priznanja istaknutim privrednim kolektivima za dostignuća u prethodnom periodu, društvenoj odgovornosti u poslovanju i humanosti.U ime nagrađenih, obratio se generalni direktor kompanije DOO “Feniks farma” Joakim Sovaga.

-Hvala vam što cijenite rad privrednika, a posebno se zahvaljujem zaposlenim radnicima”, rekao je Sovaga. Povodom Dana Republike Srpske, na prijemu u Galeriji Centra za kulturu je nastupio i Hor “Srbadija”.
 
NAGRAĐENI

DOO “PASS”, DOO “Feniks farma”, DOO “ZP Komerc”, DOO Etno selo “Stanišići”, DOO “VS komerc”, ZU Specijalistički centar “Gala medika”, DOO “Gama S” Zanatska bravarska radnja “Bravarija” Jovo Perišić-Dvorovi i Zanatska radnja-frizerski salon “Milan” Milan Grbić-Bijeljina.