ZIMSKA LIGA U MALOM FUDBALU - MIĆIĆ URUČIO PEHAR POBJEDNIČKOJ EKIPI


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je pehar ekipi „Udruženje navijača Crvene Zvezde“ koja je ovogodišnji pobjednik Zimske lige u malom fudbalu u kategoriji seniora, i tom prilikom poručio da je Bijeljina organizovanjem ovog turnira potvrdila titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu.
 
- Čestitam ekipi koja je bila bolja u finalu, ali pravi pobjednik ovog turnira je - sport. Cilj nam je bio da okupimo što veći broj sportista i gledalaca, kako bismo promovisali zdrav način života, druženje i fer i korektnu igru. Hvala gradskoj Boračkoj organizaciji koja je odlično organizovala Zimsku ligu i još jednom pokazala opravdanost njenog postojanja - naveo je Mićić.
 
Prema njegovim riječima, Gradska uprava Grada Bijeljina izdvojila je za organizovanje turnira 10.000 KM i obezbijedila termine za igranje utakmica u Sportskoj sali u Račanskoj ulici.
 
- To je naš mali doprinos ovom sportskom događaju koji potvrđuje da je Bijeljina zaslužila titulu Evropskog grada sporta. Evropska komisija za sport sugerisala nam je da više pažnje posvetimo poboljšanju uslova za rekreaciju starijih i već smo preduzeli određene korake - izgradili teretanu na otvorenom, rekonstruisali stazu u Gradskom parku, izgradili novu biciklističku stazu - naglasio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Predsjednik Boračke organizacije Grada Bijeljina Miodrag Stevanović dodao je da je Zimska liga u malom fudbalu „Bijeljina 2020“ okupila 60 ekipa, uz prisustvo velikog broja navijača tokom 10 dana takmičenja.
 
Drugo mjesto u kategoriji seniora osvojila je ekipa „Peđa Buha“, a treće „Peni Gastro Pab“, dok je u konkurenciji fudbalskih klubova prva pozicija pripala ekipi „Sloga dva“ iz Gornjeg Crnjelova. Za najboljeg golmana Zimske lige proglašen je Goran Savić, za najboljeg strijelca Mirko Marinković, a za najboljeg igrača Davor Arnautović. Pobjedničkoj ekipi pripali su pehar i novčana nagrada u iznosu od 7.000 KM.