Rekonstrukcija krova na sportskoj sali Gimnazije :: Semberija INFO ::

 

Rekonstrukcija krova na sportskoj sali Gimnazije


Šef Odsjeka za kulturu, sport i fizičku kulturu, i odnose sa vjerskim zajednicama grada Bijeljina Milan Lazić kaže da je za rekonstrukciju krova sportske sale u Račanskoj ulici iz gradskog budžeta izdvojeno 180.000 KM i da je riječ o prvoj fazi obnove objekta koji ima najveći kapacitet za obavljanje fizičke kulture, treninge klubova i održavanje sportskih takmičenja.
 
,,Prva faza rekonstrukcije obuhvata kompletnu obnovu krovnog pokrivača. To je prioritet, kako bismo sljedeće godine, ako nam to sredstva dozvole, mogli da nastavimo sa drugom fazom – rekonstrukcijom parketa'', rekao je Lazić.
 
On je istakao da je najveći problem to što u sportsku salu u Račanskoj ulici, koja je izgrađena sredinom osamdesetih godina, do danas nije bilo kapitalnih ulaganja.
 
,,U sali Gimnazije treniraju i igraju košarkaši, odbojkaši, rukometaši, inače, svi članovi Premijer lige BiH. Sala je prvenstveno namijenjena đacima Gimnazije, Ekonomske i Tehničke škole za časove fizičkog vaspitanja, a u njoj se održavaju i sportska takmičenja. Za sve te ljude važno je da obezbijedimo kvalitetne uslove za rad'', naglasio je Lazić.
 
On je dodao da će đaci za vrijeme rekonstrukcije krova sale nastavu fičkog vaspitanja obavljati napolju, a da će sportski klubovi morati ,,da se strpe desetak dana''.
 
Sportska sala u Račanskoj ulici trenutno je najveća sala na području grada Bijeljina, a osim nje, za premijerligaške utakmice Košarkaškog kluba ,,Radnik'' koristi se i sala Osnovne škole ,,Vuk Karadžić''.
 
Strategijom razvoja grada Bijeljina do 2023. godine planirana je izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane koja će zadovoljiti potrebe sportista, sportskih klubova i rekreativaca, a imaće kapacitet od 3.000 do 3.500 mjesta.