IRB RS: OTVORENI DANI U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

IRB RS: OTVORENI DANI U BIJELjINI


Investiciono-razvojna banka Republike Srpske organizovaće naredne sedmice otvorene dane radi upoznavanja o pripremi projektnih prijedloga za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja. Otvoreni dani biće organizovani za jedinice lokalne samouprave u Bijeljini, Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

-Otvoreni dani su prilika da se predstavnici lokalnih samouprava informišu o metodologiji pripreme i podnošenja, evaluaciji i odabiru projektnih prijedloga koje će prijavljivati na konkurs za dodjelu sredstava iz šestog ciklusa Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja”, najavljeno je iz IRB RS. 

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje projektnih prijedloga otvoren je do 17. februara, a iz IRB-a navode da ukupna vrijednost Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoj, uspostavljenog uz podršku Projekta integrisanog lokalnog razvoja, u ovom ciklusu iznosi 655.000 KM. U saopštenju je navedeno da su sredstva obezbijedili Vlada Švajcarske, putem UNDP-a, te Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija Srpske, a ciljevi projekta su poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i povećanje obima, produktivnosti i stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje. Otvoreni dan u Bijeljini biće organizovan u ponedjeljak, 3. januara, u Gradskoj upravi u 12 časova.

portal Semberija info (O.Stjepanović)