Prijem za predstavnike Gradskog pozorišta „Semberija“: Pozorište je najuzvišenija ljudska djelatnost :: Semberija INFO ::

 

Prijem za predstavnike Gradskog pozorišta „Semberija“: Pozorište je najuzvišenija ljudska djelatnost


Gradonačelnik Mićo Mićić sa saradnicima, organizovao je prijem za rukovodstvo i glumce Gradskog pozorišta “Semberija”, povodom premijernog izvođenja prve pozorišne predstava „Komedija ometena u razvoju“.

Pozorišna predstava je rađena po tekstu Milivoja Mlađenovića, a u režiji Dušana Tuzlančića. Na sceni Centra za kulturu, premijerno će biti izvedena u četvrtak 6. februara, sa početkom u 20 časova.

Zamjenik gradonačelnika Predrag Jović izrazio je zadovoljstvo što je došao dan da bijeljinsko pozorište ima prvu premijeru, a sve karte su već rasprodate.

- Gradsko pozorište “Semberija” od ove godine je uvršteno i u gradski budžet, a planirana sredstva iznose nešto više od 130. 000 KM. Krećemo korak po korak, a ovo je značajan dan za kulturni život u našem gradu. Iskreno se nadam da će naši građani biti zadovoljni predstavom i da će u danima i godinama pred nama biti mnoštvo rasprodatih predstava”, rekao je Jović. On je dodao da će za potrebe rada Gradskog pozorišta biti u upotrebi prostorije Sokolskog doma.

Direktor Gradskog pozorišta “Semberija” Ivan Petrović istakao je da je prva predstava spremna, a karte su rasprodate i za premijeru u četvrtak 6. februara, te za reprizu u petak 7. februara.

- Zahvalni smo Gradskoj upravi što je omogućila da naš grad ima pozorište, da imamo mlade talentovane glumce koji su ovaj posao rade iskreno i sljubavlju. Srećni smo što konačno možemo prezentovati našim sugrađanima predstavu koju smo radili skoro četiri mjeseca, a iskreno, željno ičšekujemo i reakciju poblike. Ono što takođe naglašavam je da smo predstavu pripremali na visokom profesionalnom nivou”, rekao je Petrović.

Semberija INFO - O.Stjepanović
​Foto - B. Milošević