BIJELjINA: BISTE VELIKANIMA U GRADSKOM PARKU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: BISTE VELIKANIMA U GRADSKOM PARKU


Biste srpskih velikana, Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Ive Andrića i Jovana Dučića, biće postavljene u Gradskom parku.

- Zahvalan sam društveno-odgovornim pojedincima i kolektivima, koji nastoje da primjerenim sadržajima doprinesu značaju našeg grada, a Gradska uprava uvijek će podržavati ovakve i slične inicijative”, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Prema riječima Predraga Jovića, zamjenika gradonačelnika, raspisan je Javni poziv za obezbjeđivanje sredstava za izgradnju bista, koje će biti postavljene u centralnom dijelu parka.

- Javni poziv već je postavljen na sajtu Gradske uprave, a iskreno se nadamo da će odziv biti zadovoljavajući jer je riječ o bistama velikana koji su zadužili čovječanstvo”, rekao je Jović.

Jedan od inicijatora Cvijetin Ristanović istakao je da je inicijativa nastala spontano, tokom druženja u gradskom parku nekolicine prijatelja, prosvjetnih radnika.

- Izgradnjom bista našim velikanima, budućim generacijama želimo da pokažemo kako prave vrijednosti ne prolaze”, rekao je Ristanović citirajući književnicu Isodoru Sekulić: “čovjekov život je kratak, ali trag u životu zna da traje dugo”.

Semberija INFO - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević