Grad Bijeljina i Omladinski centar “'Vermont”: Potpisan sporazum o saradnji :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina i Omladinski centar “'Vermont”: Potpisan sporazum o saradnji


Sporazum o dobroj praksi, zaključen je između Grada Bijeljina i Omladinskog centra “Vermont” iz Brčkog, a sporazum su potpisali gradonačelnik Mićo Mićić i predstavnik OC “Vermont” Željko Lazarević.

Prema riječima  šefa Odsjeka za obrazovanje u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubice Mlađenović, Grad Bijeljina se duži vremenski period bavi sprečavanjem odustajanja od obrazovanja, naročito u osnovnim školama, a memorandumom o saradnji, dogovoreno je da se bave i drugim društvenim projektima, koji će biti značajni za građane oba grada.

Predstavnik OC “Vermont” Željko Lazarević, istakao je da imaju dobru saradnju sa Gradom Bijeljina.
- Želja nam je da društvene anomalije, kao što je napuštanje osnovnog školovanja, da svi zajedno djelujemo i svedemo na minimum. Drago nam je da za partnera imamo Gradsku upravu Bijeljina jer smo se kroz raniju saradnju uvjerili u stručnosti  predanost ljudi koji ovdje rade, “rekao je Lazarević.
On je podsjetio da OC “Vermont” egzistira već 27 godina i da su se već dokazali kao organizacija kojoj je zaista stalo do mladih ljudi, do unapređenja životnog prostora i usmjeravanje slobodnog vremena na nešto konkretno i korisno za omladinu, a da su tu želju i nastojanja  pronašli i u bijeljinskoj Gradskoj upravi.

Semberija INFO - O. Stjepanović
Foto - B. Milošević