DAN BORACA I BORAČKE ORGANIZACIJE REPUBLIKE SRPSKE: PONOSNI SMO NA NAŠE BORCE I REPUBLIKU SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

DAN BORACA I BORAČKE ORGANIZACIJE REPUBLIKE SRPSKE: PONOSNI SMO NA NAŠE BORCE I REPUBLIKU SRPSKU


Porodice poginulih boraca, saborci, delegacije gradske Boračke organizacije, Gradske uprave, Trećeg pješadijskog RS puka i MUP RS, odali su počast i položili su cvijeće i vijence ispred spomenika poginulim borcima povodom Dana boraca i Dana Boračke organizacije Republike Srpske i Dana boraca Srpske. Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović, čestitajući Dan boraca i Boračke organizacije Republike Srpske, podsjetio je da se Dan boraca obilježava u znak sjećanja na Prvi srpski ustanak.


-Ovo je jedan u nizu dana, kada odajemo počast onima koji su dali život za otadžbinu i koji su najzaslužniji za stvaranje odbranu i stvaranje Republike Srpske”, rekao je Stevanović i naglasio da će poginuli saborci uviojek biti u srcima saboraca.


-Boračka organizacija nastavlja da njeguje uspomenu na više od 21. 000 poginulih boraca koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, a takođe nastavljamao da radimo u interesu svih boračkih kategorija. Stevanović je prokomentarisao aktuelna dešavanja po pitanju optužnice protiv generala Milomira Savčića, oduzimanju vojne imovine, kao i poljoprivrednog zemljišta.


-Ovim potezima unose nemir u narod, a svi moraju da znaju da srpski narod nije zaboravio šta se dešavalo devedesetih godina. Mi želimo da živimo u miru i ostajemo jedinstveni, jer Republika Srpska je naša svetinja i tako će i ostati”, naglasio je Stevanović. Potpredsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Niko Kisić, istakao je da je na sceni ponovo nastojanje da se uruši ono što je životima hiljadama najboljih sinova stvarano u proteklom ratu, te da se bez osnova optužuju čestiti generali.
-Nećemo ni ćutati ni poginjati glavu, jer Republika Srpska je krvlju stvorena, u njoj želimo da živimo u miru i sa sjećanjem na naše žrtve”, poručio je Kisić.

portal Semberija info