SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN NACRT URBANISTIČKOG PLANA GRADA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN NACRT URBANISTIČKOG PLANA GRADA


Odbornici skupštinske većine usvojili su 32 tačke dnevnog reda, a nekoliko tačaka dnevnog reda usvojene su jednoglasno. Usvojen je Nacrt urbanističkog plana grada sa izmjenama oko planirane nove autobuske stanice i priključka na budući auto-put, a naredni mjesec ovaj dokument biće na javnom izlaganju.



Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković, pojasnio je da je na dnevnom redu bilo nekoliko tačaka posvećenih komunalnoj potrošnji i infrastrukturi, zatim nekoliko izvještaja iz Policijske uprave, izvještaj o radu Turističke organizacije,  održavanju javnih saobraćajnica i gradske rasvjete za ovu godinu. Marković je pohvalio bezbjednost u gradu i rad Policijske uprave Bijeljina, čija su četiri izvještaja podržana jednoglasno i bez rasprave. 



- Na sjednici nije bilo puno primjedbi od strane opozicije, što znači da su resorna odjeljenja i Skupština grada položili ispit, a sve ovo je dokaz da je Skupština grada bolji dio vlasti u Bijeljini. Na do sada 36 održanih sjednica, nismo imali problem skupštinske većine i to je nešto što je dobra praksa. Nadam se da će ovaj mandat Skupštine tako i završiti”, rekao je Marković.

Na sjednici je bilo i kadrovskih pitanja, te je zbog isteka mandata, direktor Agrarnog fonda Ivan Stević razriješen dužnosti i imenovan za vršioca dužnosti u toku priprema za raspisivanje konkursa, a imenovani su i novi vršioci dužnosti Upravnog odbora Centra za socijalni rad, kojima je takođe istekao mandat.



Odbornici su usvojili prijedlog odluke o davanju saglasnosti na prjedloge ugovora o realizaciji projekta za izgradnju sistema za navodnjavanje na području Batković, kao i za sanaciju-uređenje kanala Stara Dašnica. Načelnik Odjeljenja za  poljoprivredu Mladen Savić, rekao je da riječ o nastavku dobre saradnje Grada Bijeljina sa Ministarstvom poljoprivrede i Jedinicom za koordinaciju projekata u oblasti poljoprivrede.

- Riječ je o površini od oko 377 hektara kad je riječ o sistemu za navodnjavanju, a kad je riječ o uređenju kanala, dužina je 12. 500 metara. Grad Bijeljina će sufinansirati projekte sa 15 posto, a cijena projekta je oko šest miliona KM. Za sistem za navodnjavanje je potrebno oko četiri miliona KM, a za uređenje kanala, oko dva”, pojasnio je Savić.

Na sjednici Skupštine, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević, zatražio je da u Skupštinu grada bude dostavljen izvještaj o realizaciji 20 miliona KM kreditnog zaduženja grada iz prošle godine i izvještaj o stanju u javnim preduzećima kojima upravlja grad. On takođe očekuje da će u lokalnom parlamentu uskoro biti i akcioni plan za smanjenje zagađenja u Bijeljini. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićo najavio je da će ovi izvještaji biti na narednoj sjednici Skupštine.

Semberija INFO - O. Stjepanović
Foto - B. Milošević