Grad Bijeljina: Bira se najljepša fotografija Semberije :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina: Bira se najljepša fotografija Semberije


Gradska uprava Grada Bijeljina raspisala je konkurs „Najljepša fotografija Semberije“, a svi zainteresovani mogu da pošalju radove do 20. aprila i tako učestvuju u ovom fotografskom takmičenju u tri kategorije – opštoj kategoriji, odnosno kategorijama u kojima se bira najljepša fotografija u oblastima poljoprivrede i sporta.
 
Najvažniji uslov je da fotografije poslate na Konkurs moraju biti zabilježene isključivo na području Grada Bijeljina, a mogu ih slati učesnici stariji od 18 godina, bez obzira da li se fotografijom bave profesionalno ili amaterski.
 
Za najbolju fotografiju Grada Bijeljina predviđena je zlatna medalja i novčana nagrada od 500 KM, za drugo mjesto srebrna medalja i nagrada u iznosu od 300 KM, dok će trećepozicioniranom autoru pripasti bronzana medalja i novčana nagrada od 200 KM. Autorima najboljih fotografija u kategorijama „Poljoprivreda“ i „Sport“ biće dodijeljene zlatne medalje i novčane nagrade u iznosu od po 250 KM, a radovi koji se ističu po kvalitetu dobiće pohvale.
 
Stručni žiri će saopštiti svoju odluku početkom maja 2020. godine, a uručenje nagrada biće upriličeno 16. maja u Muzeju Semberije, kada će, u okviru „Noći muzeja“ biti otvorena i izložba najboljih radova pristiglih na Konkurs.
 
Detaljne informacije o propozicijama za učešće na ovom konkursu objavljene su na internet-stranici Grada Bijeljina, na kojoj je i aplikacija za slanje fotografija, kao i galerija pristiglih radova.
 
- Ovo je dio naših nastojanja da Bijeljinu učinimo vizuelno prepoznatljivijom, ali i da promovišemo brojne umjetnike fotografije iz našeg Grada i sve koji su posjete Bijeljini iskoristili da foto-aparatima ovjekovječe svoje utiske – poručeno je iz Gradske uprave.

Link na kojem je tekst konkursa i aplikacija za slanje fotografija:
https://www.gradbijeljina.org/sr/1789.konkurs-za-najljepsu-fotografiju-semberije.html 

​Grad Bijeljina