Održana 21. sjednica Skupštine Grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Održana 21. sjednica Skupštine Grada Bijeljina


Фото: Б.Милошевић
Redovna 21. po redu sjednica Skupštine Grada Bijeljina završena je u radnoj i korektnoj atmosferi, a sve tačke dnevnog reda su usvojene s 19 i više glasova. Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković je naglasio da je ovo najbolji dokaz da Skupština i nakon ljetne pauze nastavlja sa dobrim i kvalitetnim radom.



-Usvojili smo Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci, budžet je stabilan i nemamo problema sa prihodima i rashodima, jer smo pozitivno poslovali, a taj trend je nastavljen. Sa velikim brojem glasova dbornika usvojen je i Izvještaj o vrtića „Čika Jova Zmaj“, o isporuci toplotne energije na području Grada Bijeljina za prošlu grejnu sezonu kao i druge tačke dnevnog reda,  rekao je Marković. Na sjednici je usvojen i Prijedlog  odluke o izmjeni odluke o dodatnom ulaganju radi povećanja uloga Grada Bijeljina u osnovnom kapitalu „Bijeljina gas“, raspisan je i konkurs za tri nova člana Gradske izborne komisije, a očekivanje je da će u naredna dva mjeseca završiti i procedura za izbor predsjednika GIK-e zbog isticanja mandata dosadašnjem predsjedniku.



​Usvojena je između ostalog i informacija Centra za socijalni rad, a o socijalnoj zaštiti na području Grada, PU Bijeljina o stanju maloljetničke delinkvencije, te Odluka o prodaji lokacije gdje se nalazi stara škola u Račanskoj ulici, a gdje je u planu izgradnja izgradnja višespratnog objekta.Prema Markovićevoj najavli, naredna, 22. sjednica Skupštine, očekuje se za dvadesetak dana, jer se u skladu sa zakonom mora krenuti u proceduru izrade budžeta, a očekuje se i rebalans budžeta.

O.S.