Počelo asfaltiranje puta prema skelskom graničnom prelazu Crnjelovo-Jamena :: Semberija INFO ::

 

Počelo asfaltiranje puta prema skelskom graničnom prelazu Crnjelovo-Jamena


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je danas sa saradnicima radove na asfaltiranju dijela lokalnog puta L-5 od Donjeg Crnjelova prema graničnom prelazu prema Jamena u Srbiji.
Za asfaltiranje puta prema Jameni Gradska uprava je dobila donaciju od Savjeta ministara BiH u iznosu od 350.000 konvertibilnih maraka, a biće izdvojena i dodatna sredstva iz gradskog budžeta za ove svrhe. Dužina dionice koja se asfaltira je oko 2.400 metara.
Za razliku od nekih, mi radimo i prije i poslije izborne kampanje. Dobra saradnja sa Savjetom ministara doprinijela je da realizujemo ovaj i ne samo ovaj projekatOvdje je u planu da, pored asfaltiranjaUprava za indirektno oporezivanje obezbjedi snabdijevanje električnom energijom na graničnoprelazu. Time bi se stvorili odgovarajući uslovi da ovaj prelaz, koji se trenutno kao alternativni pravacpostane međunarodni prelaz koji bi rasteriteretio postojeće - pojasnio je Mićić.
Načelnik 
gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Toica Stojanović naveo je da je ovaj projekat nastavak urbanizacije Semberije.



- Ovaj put je veoma značajan jer vodi ka Srbiji i veliki broj vozila ga može koristiti - istakao je Stojanović, dodajući da će uređenje graničnog prelaza biti od koristi i za tradicionalnu manifestaciju „Savska regata“, jer se na ovom prostoru okupljaju učesnici.