NEMA OBOLjELIH OD KORONA VIRUSA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

NEMA OBOLjELIH OD KORONA VIRUSA U BIJELjINI


Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj danas, 13. marta, istaknuto je da na području Grada Bijeljiuna nema građana koji su zaraženi virusom korona, a preduzete su na vrijeme sve mjere u skladu sa odlukama Vlade Republike Srpske, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravstvo RS. Gradonačelnik Mićo Mićić kaže da, prema trenutnoj situaciji, nema potrebe za uvođenje vanrednih mjera.

-Nismo donijeli odluku da proglasimo vanredno stanje, ali smo se usaglasili da sve ustanove i institucije upozorimo da postupaju u skladu sa preporukama Vlade Republike Srpske. Rubna smo i rizična opština, koja u neposrednoj blizini ima nekoliko graničnih prelaza,  ali se nadamo da ćemo ličnom i kolektivnom disciplinom i odgovornošću uspjeti da stanje na ovom području ostane stabilno“,  rekao je Mićić. Prema njegovim riječima, s obzirom na stabilno stanje, nema potrebe da se mijenja radno vrijeme, da se zatvaraju ugostiteljski objekti i tržni centri, ali se apeluje na građane da izbjegavaju masovna okupljanja.

-Posebna opasnost su tržni centri zbog velike frekvencije ljudi, posebno u pograničnom području, tako da očekujemo od rukovodilaca tržnih centara da sami koriguju radno vrijeme i da maksimalnu pažnju posvete higijeni u objektima“,naglasio je Mićić i dodao da Gradska uprava  poštuje odluku Vlade RS.

-Otkazani su masovni skupovi, događaji u Centru za kulturu, bioskopu i škole su zatvorene. Vrtići su otvoreni, ali apelujemo na roditelje da ne dovode prehlađenu djecu, kao i na rukovodstav vrtića da higijenu podignu na najviši nivo. Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina takođe apeluje na Graničnu policiju da sa maksimalnim oprezom konrolišu ko ulazi u našu zemlju“, a posebno osobe koje dolaze iz zemalja koje su u riziku“, rekao je Mićić. On je naglasio da su zdravstvene ustanove spremne da reaguju, da je iz budžetskih rezervi obezbijeđeno 30 kreveta, 1. 000 maski, obezbijeđeni su i zaštitni mantili. Na sjednici je istaknuto da je Grad Bijeljina spreman kako finansijski, tako i sa ostalom opremom koja je potrebna za zaštitu stanovništva ovog područja.