DODIK: ZDRAVSTVENI RADNICI I GRAĐANI REPUBLIKE SRPSKE NISU SAMI :: Semberija INFO ::

 

DODIK: ZDRAVSTVENI RADNICI I GRAĐANI REPUBLIKE SRPSKE NISU SAMI


Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik posjetio je JZU Bolnicu “Sveti Vračevi” i tom prilikom istakao da će ovoj zdravstvenoj ustanovi biti dostavljan dio pomoći koja bude dolazila u Republiku Srpsku. Dodik je u obraćanju novinarima najavio da će biti obezbijeđena još dva respiratora za ovu zdravstvenu ustanovu.

-Ovih dana očekujemo da Republika Srpska dobije 25.000 doza za testiranje na virus korona, a potom još 100.000. Određeni broj testova biće dostavljen i bijeljinskoj bolnici. Došao sam da ohrabrim ljekare i sve zdravstvene radnike u bijeljinskoj bolnici i da im pružim podršku u njihovom važnom poslu u ovoj teškoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona”, rekao je Dodik i pohvalio organizovanost zdravstvenih radnika u bolnici. On se takođe zahvalio svim odgovornim građanima koji slušaju apele ljekara i lično apelovao na sve građane da se pridržavaju savjeta i preporuka. Vršilac dužnosti direktora bolnice dr Milica Lovrić je naglasila da ova zdravstvena ustanova za sada nema problema i da uredno funkcioniše i ispunjava sve zadatke. 



- Naša zdravstvena ustanova za sada nema problema i uredno funkcionišemo i ispunjavamo sve zadatke. Zahvalni smo srpskom članu Predsjdništva BiH Miloradu Dodiku, što je našao vremena da nas posjeti i pruži podršku svima nama. Upoznali smo gas a trenutnim stanjem epidemiološkim stanjem, informisali da imamo obezbijeđen karantin sa 30 kreveta, u pripremi je dodatni sa 50 mjesta i izdvojenom intenzivnom njegom sa 14 kreveta, kao i odvojena operaciona sala za hitne intervencije i porođaje potencijalno zaraženih virusom korona, “rekla je dr Lovrić. Ona je podsjetila da je proteklog vikenda od Vlade Republike Srpske stigao respirator, tako da ih ova zdravstvena ustanova sada ima 10, a najavljene su i donacije novih respiratora od društveno odgovornih kompanija i lokalne vlasti. U posjeti bolnici bili su i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i narodni poslanik Nedeljko Ćorić.

Semberija info (O.Stjepanović)