SAOPŠTENjE - STANjE U GRADU BIJELjINA U VEZI SA EPIDEMIJOM VIRUSA KORONA :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE - STANjE U GRADU BIJELjINA U VEZI SA EPIDEMIJOM VIRUSA KORONA


Stanje troje građana oboljelih od virusa korona je stabilno, ali je prvooboljelom produžen kućni karantin, jer mu je kontrolni test bio pozitivan. U kućnom karantinu je ukupno osam lica, a pod ljekarskim nadzorom je 1139 osoba.

Prethodnog dana je kontrolisano 105 lica koja su dobila rješenje o kućnoj izolaciji, od kojih devetoro nije zatečeno na kućnoj adresi, od kojih je jedno lice vozač kamiona. Spisak osmoro lica koja nisu poštovala rješenje o izolaciji će biti poslat Ministarstvu unutrašnjih poslova i Republičkom inspektoratu.

Od danas je na usluzi građanima u kućnoj izolaciji i građanima starijim od 65 godina i Jedinica za opšte namjene Civilne zaštite potpomognuta volonerima koji će ovim građanima pomagati prilikom kupovine hrane i lijekova. Pripadnici Jedinice i volonteri će imati prednost prilikom ulaska u prodavnice i apoteke radi nabavke hrane i lijekova za ove građane.

U protekla 24 časa izdano je šest prekršajnih naloga zbog nepoštovanja policijskog časa, a na osnovu prijava susjeda izdano je i sedam prekršajnih naloga zbog nepoštovanja rješenja o izolaciji. Policijska uprava Bijeljina će u opravdanim slučajevima dozvoljavati kretanje, a od Republičkog štaba za vanredne situacije se očekuje da se izjasni o predlogu Gradskog štaba da se građanima starijim od 65 godina dozvoli kretanje određenim danima u jutarnjim časovima kako bi mogli da nabave potrepštine i podignu novac iz banaka.

Prvi krug kontrolisanja primjene higijenskih mjera u javnim ustanovama je završen i uskoro inspektori kreću u ponovnu kontrolu. Dezinfekcija u stambenim zgradama je u toku, a dezinfekcija javnih površina je završena i biće ponovljena čim prestanu padavine.

Grad Bijeljina