MIĆIĆ: POČINjE IZDAVANjE POTVRDA ZA REGRESIRANO GORIVO :: Semberija INFO ::

 

MIĆIĆ: POČINjE IZDAVANjE POTVRDA ZA REGRESIRANO GORIVO


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da će u 15 mjesnih kancelarija,  za više od 1.700 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, biće omogućeno podizanje potvrda za regresirano gorivo.

U Republici Srpskoj u ponedjeljak, 30. marta, počinje podjela regresiranog dizel goriva za 9.418 poljoprivrednih gazdinstava, odnosno korisnika podsticaja, a za ove namjene, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo je 5,5 miliona KM. 
 
Poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u Registru poljoprivrednih gazdinstava.
 
Podsticaj za regresiranje dizel-goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 KM po litru dizel-goriva.

U skladu sa Zaključkom Republičkog kriznog štaba, prvim obračunom su obuhvaćeni i korisnici koji nisu izvršili obavezu plaćanja protivgradne zaštite i prijavu doprinosa za prošlu godinu.
 
Regresirano dizel-gorivo korisnici će preuzimati kod distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom za distribuciju. Preuzimanje, odnosno kupovina regresiranog dizel-goriva trajaće do 30. oktobra.