AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI PRIPADNIKA MUP-A SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI PRIPADNIKA MUP-A SRPSKE


Povodom 4. aprila, Dana Policije Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj se prijavilo da učestvuje oko 400 pripadnika MUP-a RS, a sve kako bi pomogli Zavodu za transfuzijsku medicinu i lokalnim bolnicama u Srpskoj da zalihe krvi i u vanrednoj situaciji budu na zadovoljvajućem nivou.
 
„Zbog vanrednih okolnosti nećemo imati priliku da Dan policije obilježimo kao prethodnih godina, ali smo ostali pri tome da nastavimo sa našom tradicionalnom akcijom pomoći svim našim građanima, kojima je pomoć potrebna. Ova akcija je značajna posebno u trenutku kad je teško organizovati ljude za slične akcije, a šta čovjek više može da uraditi za nekog drugog, jeste nego da daruje krv i spasi mu život“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, prilikom posjete Zavodu za transfuzijsku medicinu RS.
 
On je obišao pripadnike Policijske uprave Banjaluka koji su se odazvali akciji.
 
Direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu RS dr Gordana Guzijan zahvalila se ministru i MUP-u Srpske na ovoj akciji, jer se „svi nalazimo u posebnim okolnostima“.
 
„Ova akcija će trajati cjelu sedmicu u svih deset naših jedinica širom Srpske. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su danas na velikom ispitu humanosti“, rekla je direktorica Guzijan.
 
Od proglašenja epidemije, u Zavodu su, kaže direktorica Guzijan, otkazane sve akcije dobrovoljnog darivanja krvi i time je faktički smanjen broj dobrovoljnih davalaca krvi.
 
„Imali smo dobre zalihe, ali nakon tri sedmice, ova akcija MUP-a Srpske dolazi u pravom trenutku.
 
Ona je napomenula da do sada nije dokazano da se virus korona prenosi putem krvi.