PROIZVODNjA PAMUČNIH I UDOBNIH MASKI SJAJNOG DIZAJNA :: Semberija INFO ::

 

PROIZVODNjA PAMUČNIH I UDOBNIH MASKI SJAJNOG DIZAJNA


Bijeljinsko preduzeće „Tik Aleksandar“ doo, usljed pojave korona virusa, počelo je proizvodnju zaštitnih maski od čistog pamuka i sjajnog dizajna, a veliki broj maski podijelili su policiji, bijeljinskom Crvenom krstu, hramovima, penzionerima…
 
Iako je osnovna djelatnost firme „Tik Aleksandar“ proizvodnja bebi garderobe, sila zvana korona virus nam je nametnula promjenu proizvodnog programa, a to su zaštitne maske, jer smo sa svih strana slušali vapaje da ih nema, a da nam spašavaju život, kaže vlasnica firme Snežana Vidaković - Krsmanović.
 
Proizvodnju su, kako kaže, započeli kada je proglašena vanredna situacija u Republici Srpskoj.
 
„Cilj nam je bio kreirati masku koja će, pored zaštitne funkcije i dobrog izgleda, biti i prijatna za nošenje. Izradili smo nekoliko uzoraka od nekoliko vrsta materijala i svakom je nešto nedostajalo...“, kaže Snežana, dodajući da je proizvodnja počela čim su došli do modala sa kojim su bili zadovoljni.
 
Maske preduzeća „Tik Aleksandar“ se izrađuju od 100 postotnog pamuka u dva sloja, mogu da se peru na 60 stepeni i peglaju na 100 stepeni, onako kako ljekari preporučuju.
 
„Dio proizvedene količine smo donirali bijeljinskom Crvenom krstu sa preporukom da budu podijeljene volonterima, dio Petropavlovskom hramu u Bijeljini, Hramu vaskrsenja gospodnjeg u Popovima i bijeljinskoj Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja, penzionerima. Tu svakako neće biti kraj donacijama“, kaže Vidaković – Krsmanović.
 

Kaže da su maske i u prodaji, jer i zaposleni moraju da prime plate, te da bi zadnji korak bilo otpuštanje radnika, koji se trenutno nesebično  trude da odrade posao na najprofesionalniji način. Zainteresovani za maske mogu da se jave na e mail: [email protected]
 
„U prilog tome govore i povratne informacije od  zadovoljnih korisnika našeg proizvoda. Dosadašnje, a i buduće donacije posvećujem mojoj sestri Miri Vidaković, koja nas je prerano napustila i od koje sam naučila sve o ovom poslu, kao i da treba biti human!“, istakla je Vidaković – Krsmanović. 
 
Semberija info ( Z. Kusmuk)