SDS - SAOPŠTENjE ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

SDS - SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Na sjednici, koja je održana 12. novembra, članovi Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Bijeljina analizirali su rezultate ostvarene na nedavno održanim opštim izborima i zaključeno je da Srpska demokratska stranka u Bijeljini nije zadovoljna tim rezultatima, kako u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.
Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, na sjednici je prisustvovalo 69 članova.

Nakon sadržajne rasprave doneseni su sljedeći zaključci:
1. Zbog lošeg izbornog rezultata na nedavno održanim izborima za sva četiri nivoa vlasti,
Gradski odbor SDS Bijeljina traži da cjelokupno rukovodstvo SDS, sa Predsjednikom SDS na čelu, kao i Generalnim sekretarom, preuzme odgovornost i podnese ostavku.
U skladu s tim, Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se u što skorijem vremenu zakaže vanredna Skupština SDS i da se održe vanredni unutarstranački izbori kako bi Srpska demokratska stranka otklonila sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu.

2. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da Srpska demokratska stranka, kao državotvorna, odovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo SDS iznad borbe za ulazak u vlast.

3. Gradski odbor SDS Bijeljina smatra da je krajnje vrijeme da se sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj postigne konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize.

4. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se predsjednik Glavnog odbora SDS ovlasti da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

5. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se prestane sa isključivanjem iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

6. Gradski odbor SDS Bijeljina će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS.

7. Svi zaključci i odluke su usvojeni jednoglasno.