Humanitarna organizacija “Help Others” iz Salzburga: Donirali vizire i maske bjeljinskoj bolnici :: Semberija INFO ::

 

Humanitarna organizacija “Help Others” iz Salzburga: Donirali vizire i maske bjeljinskoj bolnici


Mirsad Trnovac iz Janje, volonter  Humanitarne organizacije „Help Others“ iz Salzburga  dopremio je danas u Bijeljinu vrijednu donaciju, 30 vizira i 500 zaštitnih maski za bijeljinske zdravstvene radnike.
Mirsad Trnovac kaže da je od proglašenja vanrednog stanja u BiH ova organizacja na usluzi medicinskom osoblju i onima koji koriste zaštitnu opremu u vrijeme epidemije koronavirusa.



„Zaštitnu opremu smo dostavljali medicinskom osoblju, policajcima i ljudima koji su najdirektnije ugroženi ovom pandemijom. Fokus smo stavili na područje Kalesije, Sapne, Bratunca, Srebrenice, Zvornika i Bijeljine. Osim medicinske opreme, naša humanitarna organizacija svakodnevno pomaže socijalno ugroženim građanima, u vidu kućnih potrepština i dezinfekcionih sredstava“.

Aleksandra Radojčić, epidemiolog u bijeljinskj bolnici, zahvalila se humanitarnoj organizaciji iz Salzburga koja je donirala vizire i maske, istakavši da je svaka donacija u ovakvim uslovima dobrodošla.
,,Viziri su nam neophdni za Level 3 izolacije, gdje moramo biti maksimalno zaštićeni zbog rada sa pozitivnim osobama na KOVID 19. Takva zaštita podrazumijeva skafandere, maske, vizire, naočale i jednokratne hirurške rukavice“, pojasnila je doktorka Radojčić.



Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina izjavio je da ova humanitarna organizacija ima namjeru da i Domu zdravlja u Janji donira tunel za dezinfekciju.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim ovoj organizaciji, jer misle o građanima i njihovom zdravstvenom stanju“, izjavio je doktor Milovanović.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević