VASKRŠNjI PAKETI HRANE ZA KORISNIKE NARODNE KUHINjE :: Semberija INFO ::

 

VASKRŠNjI PAKETI HRANE ZA KORISNIKE NARODNE KUHINjE


Gradska uprava i višegodišnji donatori Narodne kuhinje u vaskršnje dane - preduzeća „Spektar drink“, „Dule“ i „Mocart“, „Rakić komerc“, kao i ribolovci iz Sportskog ribolovnog društva „Riba“ su, kao i prethodnih godina, prazničnim paketima hrane obradovali korisnike Narodne kuhinje u Bijeljini.

Pored uobičajenih namirnica, paketi hrane su na Veliku subotu obogaćeni pečenjem, sokovima, kolačima, mliječnim proizvodima i, naravno, vaskršnjim jajima. Dan ranije, na Veliki petak, članovi Sportskog ribolovnog društva „Riba“ su za sve korisnike Narodne kuhinje spremili posne obroke – riblju čorbu i prženu ribu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je ocijenio da su korisnici Narodne kuhinje u ovoj situaciji još više ugroženi i da izdvajanja iz gradskog budžeta za rad Narodne kuhinje neće izostati.

Za rad Narodne kuhinje iz gradskog budžeta izdvaja se oko 100.000 konvertibilnih maraka godišnje. Podršku daju i donatori, kao i Crveni krst koji obezbjeđuje prevoz na nekoliko punktova, a obroke spremaju radnici Gradske uprave u nekadašnjem restoranu društvene ishrane pri Gradskoj upravi.